Blocajele în trafic prezintă risc sporit pentru cardiaci

6 septembrie 2019 | 0 comentarii |

Poluarea și zgomotul prezente în zonele în care au loc ambuteiaje, precum și timpul îndelungat petrecut în aceste zone, sunt principalele cauze pentru care pacienții cu afecțiuni cardiace trebuie să evite porțiunile aglomerate de pe șosele.

 

Cele mai recente recomandări cuprinse într-un ghid al Societății Europene de Cardiologie includ câțiva noi factori de risc pentru persoanele care suferă de afecțiuni cardiace, pe lângă deja cunoscutele recomandări privind renunțarea la fumat, o alimentație sănătoasă, bazată în special pe legume și fructe, evitarea excesului ponderal și o activitate fizică moderată, efectuată în majoritatea zilelor. Conform noilor recomandări, în afară de tutun, alcool, sedentarism alimente bogate în grăsimi saturate, cardiacii, dar și persoanele sănătoase, ar trebui să evite pe cât posibil zonele aglomerate, unde apar frecvent blocaje în trafic, pentru că o perioadă îndelungată de timp petrecută în mod repetat în ambuteiaje poate avea consecințe nefaste asupra stării de sănătate.

Recomandările din ghidul Societății Europene de Cardiologie se bazează pe studii recente, care au relevat că poluarea aerului și zgomotul din mediul înconjurător sporesc riscul de infarct și de accident vascular cerebral, după ce, anterior se stabilise că acești doi factori reprezintă o amenințare serioasă pentru pacienții cu sindrom coronarian acut.

 

Poluanții atmosferici reprezintă unul dintre cei 10 factori de risc de mortalitate la nivel global, pe lângă problemele enumerate mai sus, expunerea la aerul poluat putând provoca insuficiență cardiacă și aritmie.

În situația în care nu pot evita ambuteiajele care apar în zonele cu trafic aglomerat, pacienții cu afecțiuni cardiace sunt sfătuiți să poarte măști antipoluare, iar cei care locuiesc în zone intens poluate ar trebui să își instaleze purificatoare de aer cu filtre eficiente contra particulelor, care reduc poluarea în interior.

Zgomotul din mediul înconjurător creşte, de asemenea, riscul de boli cardiovasculare, astfel că politicile şi reglementările pentru reducerea poluării aerului şi a zgomotului din mediul înconjurător ar trebui să fie susţinute, iar pacienţii ar trebui să fie informaţi cu privire la aceste riscuri”, se mai arată în ghidul actualizat al Societății Europene de Cardiologie.

 


Categorii: Actual, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*