Buzăul a revenit în zona verde a incidenței cazurilor de Covid-19

28 decembrie 2020 | 0 comentarii |

Scăderea numărului de cazuri confirmate se datorează în special numărului mai mic de teste efectuate în perioada Sărbătorilor și nu reflectă întocmai situația epidemiologică reală.

 

În această perioadă, pe fondul testelor mai puține efectuate, Buzăul a revenit în scenariul verde în ceea ce privește incidența cazurilor de Covid-19, care a scăzut sub 1,3 la mie în ultimele 14 zile. În ziua de Crăciun au fost raportate 40 de cazuri noi, în urma testărilor efectuate în ziua precedentă, pentru ca numărul acestora să scadă la 11, pe 26 decembrie și apoi să ajungă la 18, conform raportării de ieri. Azi au fost raportate 21 de cazuri nou confirmate, însă această situație se datorează în mod special numărului mic de teste efectuate în această perioadă, și nu reflectă întocmai situația epidemiologică reală. Incidența la nivelul județului este de 1,23 la mie, iar în municipiul Buzău valoarea acesteia este de 2,47 la mie, fiind vorba de localitatea cu cea mai mare rată de infectare.

Scăderea incidenței sub pragul de 1,3 la mie în județ ar însemna și ridicarea anumitor restricții impuse după intrarea în scenariul galben, însă o decizie în acest sens va fi luată după 30 decembrie, când se va face o nouă analiză a situației din județ, iar în funcție de noua rată de incidență, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență va adopta o nouă hotărâre. Având în vedere faptul că numărul de testări este posibil să rămână la fel de mic până după Revelion, este de așteptat ca incidența la nivelul județului să se mențină în această zonă a scenariului verde și chiar să mai scadă în perioada următoare.

 

Din păcate, odată cu sfârșitul mini-vacanței de Sărbători, sunt toate șansele ca incidența să crească din nou și să se depășească iarăși pragul de 1,3 la mie, cea ce ar însemna revenirea la restricțiile aflate în vigoare acum.

În altă ordine de idei, subprefectul Adina Moiseanu a efectuat azi o vizită la Direcția de Sănătate Publică, în calitate de coordonator la nivel local din partea Prefecturii Buzău al campaniei de vaccinare împotriva Covid-19. Aceasta a avut o întâlnire cu conducerea instituției și cu epidemiologul șef dr. Carmen Scântei, tema discuțiilor constituind-o prima etapă de imunizare, în care va fi vaccinat personalul medical. În județ au fost înființate în acest scop cinci centre de vaccinare, la Spitalul Județean de Urgență, Spitalul Râmnicu Sărat, Spitalul Săpoca și spitalele din Nehoiu și Smeeni. „La acest moment, managerii spitalelor întocmesc listele cu persoanele care urmează să fie vaccinate cu prima tranșă de vaccinuri care va sosi la Buzău.  Pe lângă centrele de vaccinare care vor funcționa în spitale, urmează a fi funcționale alte 18 centre amenajate în 12 localități ale județului”, a declarat subprefectul Adina Moiseanu, la finalul vizitei făcute la DSP.

 


Adaugati un comentariu


 

*