Campania de imunizare anti-Covid a continuat cu aproape 600 de buzoieni vaccinați într-o singură zi

20 ianuarie 2021 | 0 comentarii |

Este cel mai mare număr de imunizări efectuate pe parcursul unei zile, însă acesta va fi depășit pe măsură ce vor fi deschise noi centre.

 

Ritmul de vaccinare anti-Covid la nivelul județului Buzău crește pe zi ce trece în a doua etapă a campaniei, care se desfășoară în centrele comunitare. Marți a fost consemnată o creștere cu peste 25% a numărului de persoane vaccinate, față de ziua precedentă, care a marcat debutul acestei etape. Astfel, pe parcursul zilei de ieri, în județ au fost vaccinate 594 de persoane, cele mai multe, în cadrul centrelor comunitare din Buzău, Râmnicu Sărat, Vernești și Vadu Pașii. Cifra a fost comunicată în această dimineață de coordonatorul la nivel local al campaniei de vaccinare, subprefectul Adina Moiseanu, care a precizat că a fost vorba de cel mai mare număr de vaccinări efectuate într-o singură zi, de când a început campania la nivelul județului.

Era de așteptat să se întâmple așa, având în vedere că până la finele săptămânii trecute, vaccinarea a fost accesibilă doar cadrelor medicale incluse în etapa I a campaniei, însă numărul buzoienilor care s-au prezentat la centrele comunitare de vaccinare a depășit oarecum așteptările.

Aceasta pentru că, pe lângă persoanele care au reușit să se programeze, s-au prezentat și mulți buzoieni care nu erau programați. Având în vedere că platforma on-line de programare nu a funcționat în prima parte a zilei de luni, iar înregistrarea datelor persoanelor care s-au prezentat a fost făcută pe o listă separată, pe aceeași listă au fost înregistrați și cei care nu se programaseră, iar datele acestora au fost introduse ulterior in registrul electronic de vaccinare.

 

Adina Moiseanu a precizat că, pentru zilele următoare, programările sunt epuizate, iar centrele vor lucra la capacitate maximă, așa că nu va mai fi posibil să fie vaccinați și cei care nu s-au înscris în prealabil. „Este evident efortul pe care îl fac medicii și întreg personalul medical pentru a asigura o desfășurare în bune condiții a companiei de vaccinare. În plus, este de necontestat faptul că buzoienii își doresc să participe activ, încurajând astfel întoarcerea la o viață normală cât mai curând posibil”, a declarat coordonatorul local al campaniei, recomandând totodată buzoienilor să se programeze, înainte de a merge le centrele de vaccinare, chiar dacă primele locuri sunt disponibile în luna februarie.

 

Nu există pericolul ca dozele de vaccin disponibile să se epuizeze, spre sfârșitul acestei săptămâni fiind așteptată la Buzău cea mai mare tranșă primită până acum, de la debutul campaniei. Este vorba de 2.100 de doze, ce va fi recepționată de Direcția de Sănătate Publică după primele două tranșe de 975 de doze, urmate apoi de o alta de 500 de doze și o tranșă de 1.950 de doze, primită înainte de debutul etapei a doua a campaniei de vaccinare. Astfel, până acum au ajuns la Buzău 4.400 de doze, iar numărul acestora va crește la 6.500 după recepționarea celei de-a cincea tranșe așteptate vineri.

Dintre, acestea, aproximativ 2.500 au fost administrate cadrelor medicale, iar restul de aproape 1.900 au fost administrate de le debutul etapei a doua, în centrele de asistență medico-socială și în centrele de vaccinare comunitară.

Pe lângă vaccinarea beneficiarilor, s-a început și imunizarea personalului centrelor de îngrijire medico socială din administrarea DGASPC Buzău. Din cei 440 de angajați care lucrează în aceste centre, 132 și-au exprimat acordul pentru a se vaccina, însă această cifră se modifică de la o zi la alte, astfel că în final, numărul celor vaccinați va fi mai mare. Roxana Kovacs, purtătorul de cuvânt al DGASPC Buzău a precizat că, în total în centrele administrate, sunt 490 de beneficiari eligibili pentru vaccinare, dintre care 408 adulți și 82 de adolescenți peste 16 ani.

 


Categorii: Actual, Autoritati, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*