Candidați admiși cu note mari pe posturile de la spitalele Săpoca și Smeeni

29 octombrie 2019 | 0 comentarii |

Cele două unități  medicale au organizat mai multe concursuri pentru ocuparea unor porturi vacante de personal medical și nemedical, iar unii dintre concurenți au reușit să obțină punctaj maxim la examen.

 

Spitalul Săpoca

Concursurile de angajare organizate luna aceasta de Spitalul de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Săpoca și Spitalul de Boli Cronice Smeeni s-au încheiat odată cu publicarea rezultatelor finale, o surpriză plăcută fiind punctajele mari obținute de candidații care au fost declarați admiși.

La spitalul Săpoca au fost scoase la concurs 14 posturi de asistenți medicali, pentru care au concurat 86 de candidați. Dintre aceștia, nouă s-au înscris pentru patru posturi de asistent medical principal, iar 12 au concurat pentru 4 posturi de asistent medical pe perioadă  nedeterminată. A fost scos la concurs și un post de asistent medical pe perioadă determinată, pentru care s-a înscris un singur candidat. Cele mai „vânate” au fost cele 4 posturi de asistent medical debutant, pentru care au concurat nu mai puțin de 64 de candidați.

Concursul a debutat pe data de 17 octombrie, cu proba scrisă, în timpul căreia au fot eliminați mulți dintre candidați, unii chiar cu ote de 1, 2 sau 3. Cei rămași în cursă au reușit să demonstreze însă că își cunosc atribuțiile, proba practică și cea de interviu, de la finele săptămânii trecute, fiind promovate cu note mari și foarte mari. La proba practică s-au obținut între 80 și 95 de puncte, iar la interviu, doi candidați au obținut nota maximă, iar ceilalți doi 95, respectiv 90 de puncte. Primul candidat admis pe listă a obținut astfel punctajul general 82, urmat la diferență de un punct de candidatul de pe locul 2, în timp ce candidații de pe locurile 3 și 4 au obținut 78,66 respectiv 73,33 de puncte.

 

La fel au stat lucrurile și în cazul celor patru posturi de asistent medical principal, doar unul dintre candidații declarați admiși reușind să obțină o notă maximă, la proba de interviu, după ce, la proba scrisă obținuse cea mai mică notă, respectiv 50 de puncte. Primul admis pe listă a avut punctajul final 82, urmat la diferență de câteva sutimi de locul secund, cu 81,66 de puncte, iar ceilalți doi candidați au fost notați cu 77, respectiv 76 de puncte. Candidatul care a concurat pe postul de asistent pe perioadă determinată a obținut postul fără mari probleme, fiind notat cu 51 de puncte la proba scrisă, 80 la proba practică și 100 la interviu.

Din cei 64 de candidați pentru posturile de asistent medical debutant, doar șase s-au calificat până la faza interviului. Spre deosebire de celelalte posturi, aceștia au obținut note bune și la scris, cei patru câștigători având punctaje între 94 și 96 de puncte la această probă. Rezultate bune s-au obținut și la proba practică și la interviu, iar primii patru candidați cu nota generală cea mai mare au obținut posturile. Candidații de pe locurile 3 și 4 au fost admiși cu o medie de 93 și 93,66 de puncte, în timp ce candidatul de pe locul secund a obținut în total 96,66 de puncte, în timp ce primul pe listă a fost notat cu 97 de puncte.

 

Spitalul Smeeni

Și candidații care au concurat pentru posturile vacante de la spitalul Smeeni au făcut o figură frumoasă, obținând note mari la probele susținute. Astfel, pentru cele 3 posturi de asistent medical balneofizioterapie s-au înscris 4 candidați, însă unul s-a retras din cursă după proba scrisă. A reușit să o promoveze la limită, cu nota 5,50 însă ceilalți contracandidați au fost notați cu 9, respectiv, cu 9,50 și 10, astfel că a decis să nu se mai prezinte la celelalte probe, având șanse minime de reușită. La proba practică au fost obținute două note de 10 și una de 9, iar la interviu, un 10, un 9,50 și un 9,25. Candidatul clasat în capul listei a obținut 10 pe linie la toate cele trei probe, iar ceilalți doi candidați rămași în cursă au obținut și ei posturile vizate, fără probleme.

Pentru postul de registrator medical s-a înscris un candidat care a promovat fără emoții, cu nota finală 9,75. O surpriză plăcută a venit și din partea singurului candidat pentru postul de muncitor necalificat, destinat persoanelor cu dizabilități. Acesta a fost notat cu 7 la proba scrisă, 10 la proba practică și 8,50 la interviu, obținând postul cu brio.

Tot un singur candidat s-a înscris și pentru postul de asistent șef pe secția de Medicină Internă/Îngrijiri Paliative, iar acesta s-a dovedit foarte bine pregătit obținând 10 pe linie, la toate cele trei probe.

 


Categorii: Actual, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*