Colegiul Economic din Buzău, exemplu de umanitate: 50 de elevi au dăruit „o picătură de viață”

14 noiembrie 2023 | 0 comentarii |

Campania „Dăruiește Viață” a Colegiului Economic ,,Regele Mihai I” Buzău, prin care elevii donează de sânge, a ajuns deja la a treia ediție, tinerii demonstrând că activitățile de întrajutorare a oamenilor le sunt familiare.

 

Suntem DONATORI! Suntem SALVATORI!” – este sloganul sub care elevii și profesorii Colegiului Economic ,,Regele Mihai I” Buzău au ales să se organizeze în Săptămâna Educației Globale și s-au mobilizat în umăr mare, pentru a donea sânge, cu gândul că astfel pot salva vieți.

Așa cum am promis, am reluat Campania ,,Dăruiește VIAȚĂ”, a doua din acest an și a treia de la debut. Peste 50 de elevi și angajați ai școlii au răspuns chemării organizatorilor, dnele profesor Măriuca Budău și Lucia Olteanu, alături de Centrul de Transfuzie Sanguină Buzău, dând dovadă de solidaritate, implicare și o dorință de a da un exemplu și un impuls altor tineri care să li se alăture. Este un gest generos și profund uman pe care elevii noștri îl fac, de fiecare dată, cu curaj și naturalețe. Mulțumim tuturor celor care au făcut posibilă această zi, părinților, profesorilor, donatorilor și profesioniștilor de la Centrul de Transfuzii și promitem să revenim!”, au transmis elevii instituției de învățământ din Buzău, care pot fi considerați, pe bună dreptate, exemple de umanitate și responsabilitate civică.

Cu ajutorul personalului Centrului de Transfuzii Buzău, care s-a deplasat cu caravana mobilă la Colegiul Economic, tinerii liceeni au donat peste 20 de litri de sânge, care se va folosi pentru transfuzii și pentru obținerea produselor derivate, pentru a-și ajuta semenii care trec prin momente dificile de sănătate și pentru a sprijini medicii să le vină în ajutor. Conștientizând că „o donare înseamnă 15 minute din timpul tău și o viață întreagă pentru un om aflat în suferință”, tinerii liceeni au considerat că gestul lor este unul firesc, marcat de spiritul de umanitate, dând dovadă de curaj și generozitate.

Viitorul sună bine! Astăzi, tinerii de peste 18 ani de la Colegiul Economic din Buzău au donat sânge. Cu determinare, cu conștientizarea actului donării și mult curaj. Felicitări tinerilor inimoși, felicitări doamnei director Geta Burducea, felicitări cadrelor didactice care s-au implicat!”, a transmis Directorul Centrului de Transfuzii, Adriana Crăciun.

 

Nu doar elevii s-au mobilizat în sala de sport a Colegiului Economic, unde a fost amenajat centrul de recoltare provizoriu, pentru a dona o picătură de viață pentru semenii aflați în nevoie, ci și o parte dintre dascălii lor, care au vrut astfel să le dea exemplu, iar acțiunea va continua, fiind programată de două ori pe an.

Conducerea liceului le-a mulțumit tuturor celor care au avut curajul și generozitatea de a face acest gest profund uman, cu speranța că vor inspira și pe alții. „În speranța că am salvat câteva vieți, promitem să reluăm această acțiune!, a transmis directorul Colegiului Economic, prof. Geta Burducea.

La rândul său, directoarea Centrului de Transfuzii Buzău și-a exprimat „speranța că donarea va deveni un act firesc de responsabilitate civică și pacienții nu vor mai suferi din cauza lipsei sângelui”, subliniind încă o dată că donarea de sânge, pe lângă faptul că salvează vieți, are beneficii și pentru donator.

Foto: Colegiul Economic/Facebook

 


Adaugati un comentariu


 

*