Concurență mare pe posturile de asistenți și îngrijitoare de la Centrul de Sănătate Pârscov

10 ianuarie 2018 | 0 comentarii |

Cea mai mare cautare o au posturile de asitenți medicali debutanți, însă ramâne de vazut dacă și pregătirea candidaților va fi pe măsura interesului sporit manifestat de aceștia.

 

Perioada în care candidații și-au putut depune dosarele de participare la concursurile pentru ocuparea unor posturi de asistenți medicali și îngrijitoare în cadrul Centrului de Sănătate Multifuncțional de la Pârscov, pe care Spitalul Județean de Urgență Buzău le va organiza începând cu data de 15 ianuarie, s-a încheiat, așa cum era de așteptat, cu o concurență mare.

Pentru locurile vacante scoase la concurs de unitatea medicală la jumatatea lunii trecute au fost afișate rezultatele etapei de selecție a dosarelor depuse de candidați. După cum se poate observa din listele publicate pe site-ul spitalului, interesul este sporit atât pentru posturile de asistenți medicali, cât și pentru cele de îngrijitoare, concurența fiind de 5-6 candidați pe un loc. Cel puțin din acest punct de vedere, conducerera SJU Buzău nu trebuie să își facă griji, chiar dacă deschiderea centrului a fost amânată pănă la acest moment din cauza lipsei de medici. Ramâne însă de văzut și care va fi gradul de pregătire al candidaților, pentru că, cel puțin în privința asistenților medicali, experiența concursurilor anterioare organizate la nivelul SJU a scos la iveală un nivel extrem de scăzut al cunoșințelor teoretice și practice, mai ales în cazul debutanților.

 

În total, la nivelul centrului de la Pârscov sunt scoase la concurs 17 de posturi de personal medical auxiliar, câte șase fiind destinate asistenților medicali și asistenților debutanți, iar celelalte cinci fiind posturi de îngrijitoare.

La finalul etapei de selecție a dosarelor, se poate constata că cea mai mare concurență este pentru posturile de asistenți medicali debutanți, pe cele șase locuri disponibile fiind înscriși 36 de candidați, ceea ce înseamnă o concuremță de șase pe loc.

Nu este de neglijat nici numărul celor care aspiră la un post de asistent medical, pe șase locuri vacante fiind înscriși 20 de candidați, ceea ce înseamnă o concurență de 3,3 pe loc.

În fine, concurență mare este și pentru cele cinci posturi de îngrijitoare, unde sunt 25 de candidate, cea ce înseamnă că se vor „bate” cinci candidate pe loc.

 

Prima probă a examenului va avea loc pe data de 15 ianuarie, cu începere de la ora 10.00, la sediul universității Biotera, aflat în spatele târgului Drăgaica. Candidații sunt anunțați că trebuie să fie prezenți în sala de examen la ora 9.00, având asupra lor buletinul sau cartea de identitate.

Concurenții care vor obține cel puțin 50 de puncte la proba scrisă se vor califica la proba practică /interviu, care se va susține pe data de 19 ianuarie.

Rezultatele finale vor fi afișate pe 26 ianuarie, după rezolvarea eventualelor contestații.

Pentru a putea funcționa la parametri optimi, Centrul Medical de la Pârscov mai are nevoie și de medici. În prezent este angajat un singur medic, în specialitatea Obstetrică-Ginecologie. Recent, SJU Buzău a scos la concurs trei posturi de medic specialist pentru cabinetele centrului, pentru care conducerea spitalului are promisiuni din partea unor medici care au optat să asigure funționarea centrului pentru o perioadă determinată, astfel încât, între timp să se găsească alte soluții.

 


Categorii: Actual, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*