Consiliul Județean Buzău se întrunește în ședință extraordinară

4 decembrie 2018 | 0 comentarii |

Ședința se va desfășura într-un cadru festiv, dat fiind faptul că proiectele de pe ordinea de zi se referă la acordarea unor titluri de cetățean de onoare al județului.

 

După cum președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, anunța săptămâna trecută, la finalul ședinței ordinare din luna noiembrie, consilierii județeni sunt convocați săptămâna aceasta într-o ședință extraordinară.

Ședința va avea loc joi, 6 decembrie, cu începere de la ora 12.00, iar pe ordinea de zi sunt incluse doar două proiecte de hotărâre, care vor fi supuse la vot.

Este vorba de proiectele privind acordarea titlurilor de cetățean de onoare al județului fostului tenisman Ilie Năstase și fostului arbitru de fotbal Valeriu Argăseală, ambii având origini buzoiene.

Consiliul Județean Buzău ajunge astfel la 20 de  titluri de „Cetățean de Onoare” acordate unor personalități care au reprezentat sau reprezintă Buzăul în diverse domenii de activitate, în țară și în lume, primele astfel de distincții fiind acordate primului român premiat Nobel, George Emil Palade, și îndrăgitului interpret de muzică populară Benone Sinulescu.

 

Ședința de joi va avea un caracter festiv, dată fiind tema comună a celor două proiecte, urmând ca după exprimarea votului consilierilor, diplomele de cetățean de onoare să fie înmânate oficial, celor doi „ambasadori ai Buzăului și ai României, la nivel național și internațional”, așa cum i-a numit președintele CJ, Petre Emanoil Neagu.

Următorul eveniment festiv care va avea loc la Consiliul județean este programat pentru data de 12 decembrie, când reprezentanții administrației locale îi vor premia pe elevii și profesorii buzoieni care au obținut rezultate remarcabile la concursurile și olimpiadele naționale și internaționale, în acest an.

Detaliile privind proiectele de hotarâri care vor fi supuse la vot în ședința extraordinară de joi pot fi aflate accesând link-urile de mai jos:

  1. Acordarea titlului de „Cetățean de onoare al Județului Buzău” domnului Ilie Năstase.
  2. Acordarea titlului de „Cetățean de onoare al Județului Buzău” domnului Valeriu Argăseală.

Categorii: Actual, Autoritati, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*