O nouă platformă online pentru informarea avizată a pacienților

4 decembrie 2018 | 0 comentarii |

Materialele puse la dispoziția utilizatorilor sunt redactate de medici specialiști și sunt disponibile în nouă limbi, astfel încât să poată fi cât mai bine înțelese de pacienții români și cei din zona Europei Centrale și de Est.

 

La începutul acestei săptămâni s-a lansat oficial Janssen 4 Patients”, o nouă platformă online care se adresează în egală măsură pacienţilor şi asociaţiilor de pacienţi, precum şi aparţinătorilor din ţările Europei Centrale şi de Est. Aceasta este accesibilă, începând de ieri, utilizatorilor din România, Polonia, Cehia, Slovacia, Croaţia, Ungaria, Slovenia, Serbia şi Bulgaria, cărora le pune la dispoziție informații avizate cu privire la simptomele şi opţiunile de tratament pentru mai multe afecţiuni, dar şi materiale educaţionale şi articole dezvoltate de specialişti în farmacoeconomie, sisteme internaţionale de sănătate și politici de sănătate. Toate materialele publicate pe site sunt redactate de medici specialiști, iar pentru creșterea gradului de accesibilitate, acestea sunt disponibile în nouă limbi, astfel încât să fie cât mai bine înțelese de utilizatorii din fiecare țară inclusă în proiect.

Inițiatorii spun că scopul principal al platformei online este să contribuie la îmbunătăţirea cunoştinţelor pacienţilor despre afecţiuni şi despre sistemele de sănătate, astfel încât aceştia să devină parteneri informaţi în gestionarea lor prin acces la educaţie medicală despre schizofrenie, psoriazis, leucemie limfocitară cronică, mielom multiplu şi cancer de prostată, alături de opţiunile terapeutice disponibile.

 

În egală măsură, platforma se adresează și asociațiilor de pacienți, vizând creșterea capabilităților prin dobândirea de noi cunoştinţe specifice şi prin interconectare, pentru ca acestea să îşi poată consolida demersurile de reprezentare a intereselor pacienţilor la nivelul întregului ecosistem de sănătate.

Cu ocazia lansării, Rozalina Lăpădatu, reprezentanta Asociaţiei Pacienţilor cu Afecţiuni Autoimune, a lăudat această inițiativă, considerând că oferă pacienților români și nu numai, informații corecte și documentate.

La rândul său, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer, Cezar Irimia, a spus că site-ul este unul benefic şi complex pentru pacienţi. „Pacientul, fiind informat, ştie să îşi ceară drepturile la o medicaţie corectă. Şi medicului îi este mai uşor să comunice cu un pacient informat”, a mai precizat acesta.

 

Secţiunea de site dedicată asociaţiilor de pacienţi oferă o serie de materiale educaţionale şi articole dezvoltate de specialişti în sisteme internaţionale de sănătate, politici de sănătate, farmacoeconomie  şi drepturile pacienţilor.

De asemenea, în această secţiune este accesibil şi o rubrică cu cele mai importante date de contact ale asociaţiilor de pacienţi din România şi din ţările Europei Centrale şi de Est, această facilitate fiind introdusă pentru a încuraja dialogul dintre acestea.

„Informaţia medicală certificată acoperă în mod integrat afecţiunile descrise în cadrul portalului din perspectiva simptomelor, diagnosticului şi a variantelor de abordare terapeutică, precum şi componenta de gestionare a bolii la nivel emoţional şi psihologic de către pacienţi şi apropiaţii acestora. Platforma este creată pentru a oferi într-o formă cât mai clară informaţiile cu privire la simptomele şi opţiunile de tratament pentru afecţiuni care conduc la un impact semnificativ atât în viaţa pacientului, cât şi a aparţinătorilor acestuia”, se mai arată într-un comunicat de presă.

 

 


Categorii: Actual, Asociatii, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*