Consiliul Județean Buzău se întrunește în ședință extraordinară

7 mai 2019 | 0 comentarii |

Pe ordinea de zi se va afla un singur proiect de hotărâre, referitor la derularea Programului pentru școli, la nivelul județului.

 

Joi dimineață, începând cu ora 9.00, consilierii județeni buzoieni sunt convocați la o nouă ședință extraordinară, pentru a-și exprima votul în privința unui proiect legat de buna desfășurare a Programului pentru școli, la nivelul județului Buzău. Este vorba de organizarea și derularea procedurilor de atribuire a contractelor pentru achiziția produselor lactate și de panificație, precum și a fructelor și legumelor ce vor fi oferite elevilor buzoieni în cadrul acestui program, proceduri care au nevoie de votul favorabil al consilierilor județeni, înainte de a se trece la punerea lor în aplicare.

Responsabilitatea derulării acestor proceduri aparține Consiliului Județean, după ce această ofertă a fost făcută tuturor consiliilor locale din județ și a fost respinsă în unanimitate, reprezentanții administrațiilor orașelor și comunelor declinând această responsabilitate către Consiliul Județean.

 

Aprobat pentru implementare încă din 2017, Programul pentru școli unifică programul „Cornul și laptele” cu cel pentru încurajarea consumului de fructe și legume în rândul elevilor. Elementul principal constă în distribuirea în școli de fructe și legume proaspete, lapte natural de consum și produse lactate fără adaos de lapte praf, împreună cu produse de panificație proaspete.

Pe lângă componenta alimentară, ce are ca scop asigurarea unei alimentații sănătoase copiilor, programul are și o componentă educativă, menită să le inducă elevilor, încă de pe băncile școlii, un stil de viață sănătos, bazat pe o alimentație bogată în fructe, legume și produse naturale, preferabil autohtone.

Proiectul de hotărâre care va fi supus la vot în ședința extraordinară de joi poate fi consultat acceând link-ul: Asumarea organizării și derulării procedurilor de atribuire a contractelor pentru achiziția produselor aferente Programului pentru școli al României la nivelul județului Buzău.

 


Categorii: Actual, Autoritati, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*