Consiliul Județean, premiat pentru reabilitarea clădirii fostului spital Brătianu

26 octombrie 2018 | 0 comentarii |

Consiliul Județean Buzău a primit Premiul de Excelență pentru investiții în reabilitarea și modernizarea instituțiilor de cultură din județul Buzău, în cadrul Galei Administrație.ro.

 

Petre Emanoil Neagu

Două au fost proiectele pentru care administrația județului Buzău a primit această distincție, la cea de-a XIV-a ediție a Galei. Cele două proecte se referă la restaurarea, conservarea şi modernizarea imobilului în care a funcționat fostul spital Brătianu, imobil care va deveni  centru muzeal și cel care se referă la consolidarea, restaurarea și dotarea Bibliotecii Județene Vasile Voiculescu. Ambele proiecte sunt finanțate prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 5 – „Îmbunătăţirea mediului urban şi conservarea, protecţia şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural”, Prioritatea de investiții 5.1 – „Conservarea, protejarea, promovarea şi dezvoltarea patrimoniului natural şi cultural”. Reabilitarea clădirii fostului spital este o investiție de 2.850.000 de euro, iar cel de restaurare a clădirii Bibliotecii Județene, una de 3.900.000 de euro.

Anii trecuți, Consiliul Județean Buzău a fost răsplătit, în cadrul aceleiași Gale, cu „Premiul de excelență pentru cele mai importante proiecte de investiții în sănătate” pentru „finalizarea și darea în folosință a Maternității Buzău” – unul dintre cele mai moderne obiective de acest fel din țară, cu „Premiul de excelență pentru cele mai bune practici de aplicare a tehnologiilor moderne în administrație” sau cu un premiu adjudecat de DGASPC Buzău (instituție care funcționează în subirdinea CJ), la aceeași categorie, pentru „Crearea unor profile de risc în asistența socială”.

 

Acest eveniment, care a căpătat notorietate de-a lungul anilor, evidențiază eforturile care se fac pentru dezvoltarea sistemului administraţiei publice din România, iniţiativele pozitive ale specialiştilor din administraţie şi proiectele importante pe care reprezentanţii administraţiei locale şi centrale le-au susţinut.

Referindu-se la distincția primită în cadrul galei, președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, a declarat că  „acest premiu ne onorează și ne obligă să muncim și mai mult pe viitor! Felicit toți angajații Consiliului Județean Buzău care au lucrat la realizarea celor două proiecte. Acest premiu reprezintă încă o apreciere a muncii lor și a eforturilor făcute pentru ca aceste proiecte sa obțină finanțare europeană și, astfel, să putem pune în valoare două obiective foarte importante pentru patrimoniul cultural local și național. După reabilitare, aceste clădiri emblematice pentru Județul Buzău vor deveni obiective turistice și vor genera valoare adăugată comunității”.

 

Gala Administrație.ro este un eveniment anual, dedicat în exclusivitate administraţiei publice centrale şi locale din România, specialiştilor, autorităţilor şi profesioniştilor din domeniu.

Cele mai valoroase proiecte înscrise la fiecare categorie specifică au fost premiate în urma analizei efectuate de un juriu alcătuit din personalități reprezentative din cadrul instituțiilor administrației publice, al asociațiilor profesionale din administrația publică și al mediului universitar, l cărui președinte a fost prof. univ. dr. Pavel Năstase, președintele Institutului Național de Administrație.

Peste 100 de lideri ai instituțiilor administrației publice românești – primari, viceprimari, prefecți, subprefecți, președinți și vicepreședinți de consilii județene, reprezentanți ai Guvernului și instituțiilor deconcentrate, senatori, deputați, reprezentanți ai asociațiilor profesionale ale administrației publice din România și reprezentanți ai companiilor private din domeniu au fost prezenți la eveniment.

Decernarea premiilor pentru cele mai bune rezultate în domeniul administrației publice a fost precedată de Seminarul cu tema „Management Modern în Administrație”.

 


Adaugati un comentariu


 

*