Consultații telefonice gratuite pentru pacienții din Capitală

 Serviciul de tip call-center, lansat recent, este complementar platformei informatice lansate la jumătatea lunii trecute, după instituirea stării de urgență.

 

Cele 19 spitale din subordinea Primăriei Capitalei sunt conectate, în această perioadă, la platforma informatică pacient.assmb.ro, la care pacienții sunt încurajați să apeleze înainte de a se prezenta la camerele de gardă sau la unitățile de primire urgențe, evitând astfel astfel supraaglomerarea unităților medicale dar și deplasările în afara locuinței, pentru probleme medicale care pot fi rezolvate și online. Pacienții pot astfel intra în legătură cu medici din cele 19 spitale, la dispoziția lor aflându-se peste 500 de specialiști care oferă servicii de evaluare medicală de la distanță pentru probleme de sănătate care nu au caracter de urgență și nu au legătură cu noul coronavirus.

Specialităţile cele mai solicitate sunt pneumologia, psihiatria, medicină internă, gastroenterologia şi dermatovenerologia, iar platforma este intens accesată zilnic, astfel că aceasta va rămâne funcțională până când situația din spitale va reveni cât de cât la normal.

 

Pe parcurs însă, a fost identificată și o categorie de pacienți care nu dețin mijloacele sau abilitățile necesare pentru a folosi o astfel de platformă online, fiind vorba în general de vârstnici, dar și de persoane cu o situație materială precară, care nu dețin un calculator sau un telefon mai performant care să le permită să acceseze această platformă.

Pentru aceștia, a fost lansat un serviciu telefonic gratuit complementar, ce poate fi apelat la numărul  0374.887.887. Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că „la acest număr de telefon sună în special persoanele trecute de o anumită vârstă, care nu reuşesc să introducă toate datele sau nu au laptop sau smartphone. Aceste persoane sunt sprijinite de doamnele doctor care răspund la acest număr de telefon pentru a-şi spune problema dacă au o afecţiune cronică şi au nevoie de o reţetă sau de un sfat sau dacă este o durere acută şi cum trebuie să acţioneze. Fireşte, pentru urgenţe, se merge la camera de gardă a spitalelor. Dar tocmai pentru a nu aglomera în plus spitalele în această perioadă, pentru sfaturi medicale, reţete sau concedii se poate apela cu încredere această platformă”.

 


Categorii: Actual, Autoritati, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*