Spitalul de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială „Dan Theodorescu” va fi relocat

7 februarie 2018 | 0 comentarii |

Gabriela Firea a anunţat că vor fi luate măsuri urgente pentru ca spitalul să se mute într-un nou sediu, echipat şi dotat la standarde europene. Vizita ei s-a soldat cu „demisia de onoare” a managerului unității medicale.

 

În urma unei vizite inopinate făcută la Spitalul Clinic de Chirurgie oro-maxilo-facială „Dan Theodorescu”, situat în Calea Plevnei, după ce a primit informaţii potrivit cărora ar exista un conflict între managerul spitalului şi cadrele didactice şi medicale, Gabriela Firea, primarul Capitalei, a constatat că altele sunt problemele cu care se confruntă unitatea medicală.

Printr-un comunicat remis presei, Firea a transmis că după ce a discutat cu toți factorii implicați, a ajuns la concluzia că „unul dintre cele mai stringente neajunsuri” este lipsa unui spațiu adecvat pentru o funcționare optimă și eficientă a spitalului, cladirea în care funcționează în prezent o parte a secțiilor medicale necesitând lucrări de consolidare și reabilitare.

Vorbim despre un spital care funcţionează de 70 de ani, unde sunt şcoliţi anual peste 2.000 de studenţi şi 1.000 de rezidenţi din ţară şi din străinătate. Avem datoria atât profesională, cât şi morală să ne implicăm astfel încât în acest spital actul medical să fie asigurat la cele mai înalte standarde, cu atât mai mult cu cât aici sunt trataţi zilnic sute de pacienţi dintre care foarte mulţi copii, care nu îşi permit să acceseze servicii stomatologice private”, a declarat primarul general al Capitalei, în comunicatul amintit.

 

În consecință, Gabriela Firea a promis că o echipă mixtă formată din reprezentanţi ai Primăriei Capitalei, ASSMB şi UMF va demara, începând de chiar de astăzi, acţiuni de identificare a unor imobile unde spitalul să fie relocat, fie că este vorba de clădiri aflate în proprietatea PMB, fie de clădiri private care pot fi cumpărate sau închiriate. „Am dispus constituirea unui grup de lucru care are misiunea de a identifica cât mai rapid un spaţiu nou, modern, unde să fie mutat atât spitalul, cât şi ambulatoriul şi spaţiile destinate Facultăţii de Medicină Dentară. Anul acesta, am alocat Spitalul Clinic de Chirurgie oro-maxilo-facială «Dan Theodorescu» un buget de aproximativ 1,1 milioane euro, suma care poate creşte la rectificarea bugetară, dacă este necesar”, a mai spus Firea.

Alături de primarul general Gabriela Firea și dr. Tania Rădulescu – managerul unității medicale, la discuții au participat conf.dr. Paula Perlea -decanul Facultății de Medicină Dentară, prof. dr. Alexandru Bucur -șeful Clinicii de chirurgie oro-maxilo-facială, prof. dr. Ecaterina Ionescu -șeful clinicii de ortodontie și Daniela Blându -directorul general al Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB).

 

În urma întâlnirii, managerul Rădulescu și-a dat „demisia de onoare”, urmând să aibă alte responsabilităţi în cadrul ASSMB, se menționează în comunicatul PMB.

Cu o capacitate de 61 de paturi, Spitalul Clinic de Chirurgie Oro-maxilo-facială „Prof. dr. Dan Theodorescu”, care îşi desfăşoară activitatea în patru locaţii din Bucureşti, are o secţie clinică de chirurgie orală şi maxilo-facială, compatimente ATI, primiri urgenţe-chirurgie maxilo-facială, servicii de spitalizare de zi chirurgie orală şi maxilo-facială, cabinete de primire urgenţe stomatologice (adulţi şi copii), anatomie patologică, laboratoare de analize medicale, radiologie dentară, tehnică dentară precum şi un ambulatoriu de specialitate al spitalului, unde se desfăşoară şi activităţi de învăţământ în domenii precum chirurgie orală şi maxilo-facială, implantologie orală, protetică dentară, pedodontie, ododontie, paradontologie, ortodonţie şi medicină dentară preventivă.

În Spitalul Clinic de Chirurgie Oro-maxilo-facială „Prof. Dr. Dan Theodorescu” se desfăşoară activităţi de învăţământ şi cercetare ştiinţifico-medicală, cât şi de educaţie medicală continuă.

Primarul Firea a cerut conducerii spitalului să acorde o atenţie sporită normelor de igienizare de dezinfecţie, pentru a preveni infecţiile nosocomiale.

 


Adaugati un comentariu


 

*