Copiii cu handicap sever aflați în grija DGASPC Buzău se vor muta în case noi, de tip familial

30 martie 2023 | 0 comentarii |

În cadrul procesului de închidere a centrelor de protecție și înlocuire a acestora cu locuințe de tip familial, DGASPC Buzău, cu sprijinul Connsiliului Județean, va construi două noi case de tip familial, la Pătârlagele, unde copiii cu handicap sever vor avea condiții mai bune de îngrijire și recuperare.

 

Trei vești bune a primit, astăzi, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Buzău, după ședința Consiliului Județean. Una dintre acestea este că s-a aprobat a doua rectificare bugetară dn acest an pentru instituția de protecție aflată în subordinea adiminstrației județene, astfel încât să poată fi realizate anumite lucrări de reabilitare și modernizare a Centrului de Integrare prin Terapie Ocupațională (CITO) Rm. Sărat.

O altă veste bună a fost că s-au aprobat unele modificări privind organigrama și statul de funcții ale DGASPC, ca urmare a reorganizării activității pe unele segmente ale instituției de protecție, în sensul redistribuirii unor posturi pe structurile existente, dar și pentru recrutarea și promovarea personalului ca urmare a obținerii unor competențe superioare.

Cea de-a treia veste bună este că în ședința de astăzi a Consiliului Județean s-a aprobat darea în administrarea DGASPC Buzău a unui teren de 3.885 mp, proprietate publică a județului Buzău, situat în orașul Pătârlagele – Sibiciu de Sus, în vederea construirii a două case de tip familial, în care vor fi mutați micii rezidenți ai Centrului pentru copilul cu handicap sever nr. 8 din municipiul Buzău.

 

Petre Emanoil Neagu

Construirea, amenajrea, dotarea și funcționarea celor două noi case de tip familial destinate copiilor cu handicap sever din Buzău, în Pătârlagele, se va realiza printr-un Proiect asumat prin Convenția de Asociere între Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Buzău, Consiliul Județean Buzău și Fundația „Hope and Homes for Children” România, realizat cu fonduri europene și de la Consiliul Județean, creându-se astfel premisele ca, alături de alte măsuri alternative, copiilor să le fie oferite condiții mai bune de protecție, îngrijire și recuperare.

Procesul de închidere a centrelor ale DGASPC Buzău și înlocuire a acestora cu locuințe de tip familial se înscrie în Programul național și județean de dezinstituționalizare a copiilor aflați în centrele de plasament aparținând sistemului de protecție.

Președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, a subliniat că „Buzăul este fruntaș pe țară în ceea ce privește înlocuirea centrelor clasice, cu foarte mulți copii, cu case de tip familial, cu un număr mai mic de copii, iar în cele două case de tip familial de la Pătârlagele vor fi mutați micuții rezidenți ai Centrului pentru copilul cu handicap sever nr. 8 din municipiul Buzău”.

Până acum, la nivelul județului Buzău au fost create 8 module rezidențiale de tip familial, dar și alte servicii sociale oferite persoanelor vulnerabile, copii și adulți.

 


Adaugati un comentariu


 

*