Copiii se implică în achiziționarea primei ambulanțe aeriene din România

23 noiembrie 2020 | 0 comentarii |

Aceștia vând diferite lucruri confecționate de ei,  pentru a ajuta la strângerea celor două milioane de euro necesari achiziției unui avion medical care va fi folosit pentru transportul aerian al pacienților.

 

Asociația Blondie a primit recent un sprijin neașteptat, în demersul său de a strânge suma necesară achiziționării unui avion medical care să fie folosit ca ambulanță aeriană pentru pacienții din România. Acesta vine din partea unor copii care au aflat pe diverse căi de inițiativa celor de la asociație și au decis să se implice la rândul lor, așa cum pot.

Amalia – o fetiță în vârstă de 8 ani, a decis să vândă limonadă la un stand amenajat într-o piață din orașul în care locuiește, iar în scurt timp, aproape că nu a mai putut face față numărului mare de clienți. Mai mult, aceasta spune că a renunțat și la banii pe care îi strânsese pentru a-și cumpăra o bicicletă și a preferat să îi doneze celor de la asociație.

În același timp, Sabina, o altă fetiță de aceeași vârstă, a început să confecționeze mici bijuterii pe care le-a pus în vânzare, în timp ce Matei, care a învățat să gătească paste în timp ce se afla internat în spital, la doar 14 ani ai lui gătește o rețetă specială de paste pe care le livrează la comandă celor care lucrează de acasă.

Nu în ultimul rând, Natalia, învârstă de 9 ani, și-a donat alocația și a decis să se implice mai mult în această inițiativa. Astfel, a început să prepare salam de biscuiți pe care îl vinde sub forma unor mici avioane, iar banii strânși ajung tot în contul destinat ambulanței aeriene.

 

Aceștia au decis să atragă de partea lor și alți colegi și chiar au reușit acest lucru. Pe măsură ce echipa s-a mărit, au luat tot mai în serios această inițiativă, așa că au creat și o pagină de Facebook pe care au denumit-o „Luăm un avion”, iar aici au reunit toate inițiativele lor, scoțând la vânzare și alte lucruri.

Astfel, cei care doresc să îi ajute și să contribuie astfel la achiziționarea primei ambulanțe aeriene din România pot cumpăra de pe pagină desene realizate de copii, pahare pictate manual, decorațiuni de crăciun sau pot participa la o licitație de jucării.

Adelina Toncean, fondatoarea asociației Blondie, supune că pur și simplu s-a trezit într-o zi, la poarta sediului, cu copiii care veniseră să doneze câteva sute de lei strânși în urma acestor inițiative. „Alătură-te și sprijină inițiativa noastră! Dacă ești copil, orice poate strânge bănuți – în ‘Ghidul Ideilor’ găsești câteva sugestii creative de a strânge bani. Dacă ești om mare, donează și tu ore de zbor, poate îți place ceva din ce fac ceilalți copii. Conturile asociației sunt: RO37 INGB 0000 9999 0909 6711 – LEI;  RO34 INGB 0000 9999 0909 6765 – EURO, Deschise la ING Bank – sucursala Obregia, Asociația Blondie – Împarte pentru altă parte, C.U.I. 40914732”, este îndemnul Adelinei. 

 

Cei mici sunt hotărâți să continue până când acest demers va fi dus la îndeplinire, așa că au conceput și un program de știri pe care îl vor difuza săptămânal și în cadrul căruia își vor prezenta realizările din săptămâna precedentă.

Asociația Blondie s-a înființat anul trecut, scopul său principal fiind acela de a oferi o șansă la viață copiilor bolnavi și celor singuri. La scut timp de la înființare, fondatorii și-au fixat ca obiectiv strângerea de fonduri pentru achiziționarea unui avion medical, care să fie folosit ca ambulanță aeriană pentru transportul pacienților care necesită transfer în străinătate, în special al copiilor cu malformații cardiace, care nu pot fi operați în țară.

Odată  cu apariția pandemiei, prioritățile asociației s-au schimbat, a început să transporte cu avioane închiriate, copiii rămași blocați în spitale din Europa din cauza suspendării curselor aeriene de linie. Ulterior, în același mod, au fost transferați în străinătate mai mulți copii care aveau nevoie de intervenții medicale urgente, ce nu puteau fi făcute în România. Vineri a fost efectuat cel de-al 24-lea zbor de acest fel, iar costurile, de circa 400.000 de euro, au fost suportate din donații.

 


Adaugati un comentariu


 

*