Coronavirusul a răpus încă un cadru medical din Buzău

18 noiembrie 2020 | 5 comentarii |

O asistentă medicală care lucra în cadrul Laboratorului de analize din incinta Spitalului Județean de Urgență a pierdut lupta cu noul coronavirus, după mai bine de o lună de eforturi ale medicilor de a o salva.  

 

Noul coronavirus face tot mai multe victime. Nu alege. Zilnic sunt răpuși sute de oameni vârstnici cu comorbidități, dar și oameni tineri care n-au fost bolnavi anterior și chiar copii. Nu sunt „iertați” nici medicii, asistenții medicali, infirmierele… Spitalele sunt pline de pacienți diagnosticați cu COVID-19, secțiile de Terapie Intesivă nu mai fac față, iar personalul medical care-i îngrijește este din ce în ce mai obosit, mai puțin și mai neputincios în lupta cu acest virus. Sunt peste 5.000 de asistente și medici ATI, infecționoști, pneumologi, urgentiști, medici de familie sau de alte specialități infectați cu COVID, iar numărul deceselor din rândul personalului medical se apropie de 100.

În ultima perioadă vedem cum, aproape zilnic, cei care se luptă să-i salveze pe pacienții infectați cad, unul câte unul, răpuși de virus. Săptămâna trecută, virusul a început să „secere” dintre ei  și la Buzău. Un maseur din secția Neurologie, la numai 34 de ani a fost răpus în ciuda eforturilor tuturor celor care l-au îngrijit de a-l salva.

 

Astăzi, o nouă veste tristă a lovit ca un trăsnet personalul medical de la Spitalul Județean din Buzău. Virusul s-a dovedit mai puternic decât s-au putut aștepta cei care profesează în cea mai mare unitate medicală din județ și care de mai bine de opt luni nu-și precupețesc niciun efort pentru a-i ține piept.

Doamna Steluța Cojocaru, una dintre cele mai vechi asistente medicale de laborator a piedut lupta cu temutul virus. A fost depistată pozitiv cu SARS-CoV-2 în data de 11 octombrie și a fost internată la Boli Infecțioase. Pentru că starea i s-a agravat, a fost transferată la Terapie Intensivă, unde a început lupta contra cronometru cu cea mai parșivă boală știută de medici până acum. Mai bine de o lună, atât ea cât și cei care au îngrijit-o au sperat că mai există o șansă. Au făcut tot ce-au știut și tot ce-au putut penntru a o salva. Nemernicul de virus s-a dovedit mai puternic decât ei… iar mâine, unul din oamenii cei mai veseli și mai optimiști din cel mai mare spital din județ va pleca pe drumul fără întoarcere. La numai 62 de ani, când aștepta să-i vină vremea pensionării și să se bucure de viță, după 40 de ani de muncă în folosul bolnavilor.

 

Colegii ei de la Laboratorul Medcenter sunt consternați. Deși știau că este în stare gravă, erau convinși că această doamnă veselă, tonică, mereu zâmbitoare, care avea întotdeauna un cuvânt bun pentru fiecare, va depăși cu bine acest moment de cumpănă. Dar virusul s-a dovedit mai puternic. Tristețea a pus stăpânire pe toți foștii ei colegi din laborator, ca și pe întregul personal din spital. Mesajul lor spune totul:

Ne-a părăsit pentru totdeauna colega noastră STELUȚA COJOCARU, asistent medical de laborator cu o experiență de aproape 40 de ani în domeniu. Nu-i vom mai vedea zâmbetul, nu o vom mai putea căuta la telefon sau acasă, ci doar în inimile noastre, singurul loc de unde nu va pleca niciodată.

Ne rugăm ca Bunul Dumnezeu să îți odihnească sufletul în pace.

Drum lin către stele, doamna STELUȚA…

Sincere condoleanțe familiei îndurerate și putere să treacă peste această grea încercare.”.

 

Astăzi, în județul Buzău s-au mai confirmat pozitiv 101 cazuri noi de infecție cu SARS-CoV-2, ale unor pacienți cu vârste cuprinse între 3 și 84 de ani. S-a ajuns astfel la 5.543 de persoane infectate de la debutul pandemiei.

Din totalul de pacienți infectați, 3.965 s-au vindecat, dar 142 dintre ei au decedat. O femeie de 65 de ani și un bărbat de 52 de ani, ambii cu afecțiuni cronice preexistente, și-au pierdut viața din cauza COVID în ultimele 24 de ore.

La nivel național, 10.269 de cazuri noi de infecție cu SARS-CoV-2 au fost raportate astăzi, astfel că numărul persoanelor confirmate ca fiind infectate cu noul coronavirus (COVID-19) a ajuns la 383.743 de cazuri.

Autoritățile spun că 261.387 dintre persoanele infectate de la debutu pandemiei s-au vindecat, dar în aceeași perioadă, 9.429 dintre cei infectați cu noul virus și-au pierdut viața, dintre care 168 numai în ultimele 24 de ore.

În spitale sunt 13.179 de persoane internate după ce au fost diagnosticate cu COVID-19, iar 1.174 dintre acestea sunt în stare gravă, la Terapie Intensivă.

 Comentarii (5)

 1. Maricica Vieru spune:

  Dumnezeu sa o odihnească în pace, vesnica ei pomenire! Condoleante familiei! Maica Domnului să vă întărească în această grea încercare.

 2. Olga O. spune:

  Nu vreau sa cred asa ceva, nu pot sa cred asa ceva… o asistenta devotata. Condoleante familiei!

 3. Nik Nikk spune:

  Drum lin către cer matusa draga, nu te vom uita niciodata!Dumnezeu sa te odihnească în pace!🙏🖤

 4. Georgeta Mardan spune:

  Dumnezeu sa o odihnească în pace!

 5. Maghi Burlacu spune:

  Påcat! Mare påcat! Doamnei Steluța – odihnå veșnicå in rai, celor de-acaså -pace. Condoleanțe familiei! Uneori, cuvintele sunt prea puține și sårace pentru a exprima ceea ce simți…

Adaugati un comentariu


 

*