Crește constant numărul de pacienți cu COVID-19 în Buzău

15 noiembrie 2020 | 0 comentarii |

Astăzi, 112 cazuri noi au fost raportate la Buzău, astfel că s-a ajuns la 5.306 de pacienți infectați de la debutul pandemiei, iar medicii abia mai fac față valului de cazuri grave.

 

În ciuda restricțiilor drastice impuse de autorități, numărul de infectări cu SARS-CoV-2 crește continuu. La fel și al pacienților care ajung la Terapie Intensivă, mulți dintre ei cu comorbidități, care suc la complicații severe. Unii dintre ei pierd lupta cu acest dușman nevăzut, în ciuda eforturilor medicilor de a-i salva.

Astăzi, DSP Buzău a raportat 112 de noi îmbolnăviri în 24 de ore. Cel mai mic dintre pacienți are abia un an, iar cel mai vârstnic are 91 de ani. Numărul pacienților diagnosticați cu COVID-19 de la debutul pandemiei a ajuns, astfel, la 5.306, iar rata de infectare a urcat de la 2,26 cât era ieri, la 2,37 la mia de locuitori.

S-au și vindecat 3.809 dintre ei, dar 140 de pacienți au fost răpuși de temutul virus.

Din păcate, medicii sunt tot mai puțini și mai obosiți, iar după opt luni de luptă continuă cu acest virus fac foarte greu față avalanșei de pacienți care ajung în spitale în stare din ce în ce mai gravă. În contextul în care resursa umană este insuficintă, aceiași medici se ocupă și de pacienții non-Covid, care de teama ifectării cu virusul Covid-19 ajung la spital abia când sunt în stare gravă, mai greu de tratat și mai ales de vindecat.

 

Claudiu Damian

Claudiu Damian, managerul Spitalului Județean de Urgență Buzău spune că medicii fac eforturi „supraomenești pentru a ajuta pacienții infectați cu noul coronavirus, dar și pe cei care ajung în spitale cu alte afecțiuni. Și pacienții non-covid au nevoie de ajutor medical, nu pot fi lăsați netratați! Este nevoie de suplimentarea numărului de cadre medicale atât la Buzău, la Râmnicu Sărat, ca şi în celelalte județe ale țării. Încă de la începutul pandemiei, am făcut numeroase solicitări pentru ca medicii rezidenți să poată veni să trateze pacienți la Buzău sau la Râmnicu Sărat, în spitale, unde este un deficit real de cadre medicale. Astfel, va creşte calitatea actului medical în provincie, iar unii rezidenți vor avea ocazia să se întoarcă şi să lucreze acasă. Dar, din păcate, aceste solicitări nu au fost aprobate. Nu mai putem permite ca medicii români să plece din țară! Sistemul medical va intra în colaps dacă se menține posibilitatea angajării de noi cadre medicale doar pe perioadă limitată de maxim 60 de zile, conform legilor în vigoare. Medicii şi pacienții au nevoie deopotrivă de susținere în această perioadă dificilă! Combaterea pandemiei de COVID-19 este  o prioritate imediată, iar Sănătatea trebuie să fie mai presus de orice orgolii sau interese”.

 

La nivel național, astăzi s-au raportat 7.096 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2, cărora li se adaugă 1.814 cazuri de persoane reconfirmate pozitiv la a doua sau a treia testare. România a ajuns astfel la 360.281 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19).

Din păcate crește alarmant și numărul deceselor din cauza coronavirusului, până astăzi fiind înregistrate 8.926 de decese. Spitalele sunt pline, 12.996 depersoane infectate având nevoie de îngrijire și tratament sub supraveghere. Tot în creștere este și numărul pacienților diagnosticați cu noul virus care din cauza complicațiilor au nevoie de Terapie Intensivă. 1169 de români sunt în stare gravă la ATI, iar mulți dintre ei auferă și de alte boli cronice și sunt intubați, având șanse minime de supraviețuire.

Între atâtea vești rele, vestea bună este că 243.832 dintre pacienții care au fost infectați de la debutul pandemiei și până acum s-au vindecat.

Până la această dată, la nivel național au fost prelucrate 3.691.062 de teste, din care 21.571 în ultimele 24 de ore.

 

 


Categorii: Actual, Medici, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*