Crucea Rosie duce bucuria Craciunului in casele a 18.000 de familii nevoiase

15 decembrie 2012 | 1 comentariu |

Mihaela Geoana, presedintele Crucii Rosii Romane, Margareta Paslaru, voluntar de onoare al Crucii Rosii Romane, Iuliana Tudor, ambasador al Crucii Rosii Romane sau vedete precum Sofia Vicoveanca, Maria Buza, Dan Helciug sau Marcel Pavel sunt implicate in realizarea acestei actiuni umanitare.

 

Peste 18.000 de familii cu multi copii sau persoane in varsta, dintre care 50 sunt din Chiliile, judetul Buzau, vor primi alimente de baza, dulciuri, produse de igiena si jucarii, in cadrul campaniei ce se desfasoara in perioada 14 decembrie-15 ianuarie din partea Crucii Rosii Romane, anunta un comunicat al organizatiei umanitare.

In acest scop vor fi organizate mai multe evenimente umanitare in tara, menite sa le aduca bucurie in preajma Sarbatorilor de Iarna persoanelor care au cea mai mare nevoie de ajutor, se mentioneaza intr-un comunicat de presa transmis de organizatia umanitara.

Peste 18.000 de familii cu multi copii sau persoane in varsta vor fi sprijinite cu alimente de baza, dulciuri, produse de igiena si jucarii.

12.220 de familii nevoiase din toate judetele din tara si din cele sase sectoare ale Bucurestiului vor primi tichete sociale in valoare de 50 lei fiecare si 38.450 kg alimente, dulciuri si produse de igiena, care vor fi distribuite prin filialele Crucii Rosii. De asemenea, 2.000 de paini proaspete vor fi distribuite in sectoarele 1 si 3 din Capitala, precum si in Ilfov familiilor nevoiase, 300 de copii de la Scoala nr. 13 din Bucuresti si 50 de copii din Spitalul „Grigore Alexandrescu” vor primi dulciuri, fructe si produse de igiena, iar 200 de copii provenind din familii cu situatie materiala precara din 20 de unitati de invatamant (gradinite, gimnazii, licee) vor primi la serbarea de Mos Craciun organizata de filiala Crucii Rosii Sector 1 pachete cu alimente de baza, dulciuri si produse de igiena.

50 de pachete cu alimente de baza vor fi distribuite in localitatea izolata Chiliile din judetul Buzau, iar 50 de persoane de la Centrul de Cazare a Persoanelor Straine aflate in custodie din Otopeni au primit deja pachete cu alimente si produse de igiena. 130 de jucarii vor ajunge la copii de la gradinite din judetele Sibiu si Alba, prin Asociatia Edumedia.

Toate aceste actiuni au fost posibile datorita generozitatii oamenilor care au raspuns apelului lansat de Crucea Rosie Romana de a dona alimente pentru a fi distribuite prin programul Banca de Alimente, se mentioneaza in comunicatul amintit.

In zilele de 15 si 18 decembrie, in magazinele Carrefour Baneasa si Real Afi Palace, incepand de la ora 18,00, vor avea loc evenimente de strangere de alimente. Carrefour Buzau este, de asemenea, implicat in strangerea de ajutoare, pe care Crucea Rosie Buzau le distribuie familiilor nevoiase din judet.

Nume cunoscute din lumea muzicii s-au implicat in derularea acestor evenimente care, pe langa sprijinul oferit Crucii Rosii in strangerea de alimente, vor rasplati audienta cu cantece de iarna si colinde.Comentarii (1)

  1. Margareta Paslaru spune:

    Va multumesc pentru gestul generos!Daca muzica hraneste sufletul,Banca de alimente pune pe masa nevoiasului painea cea de toate zilele. Sa nu pierdem sansa de a face un bine…

Adaugati un comentariu


 

*