Cupa Carol Davila la tenis de câmp, dominată de medicii stomatologi

23 iulie 2020 | 0 comentarii |

Competiția a fost organizată de Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, pentru a promova activitatea fizică în rândul studenților, cadrelor universitare și al absolvenților.

 

Deși se află în focul pregătirilor pentru examenul de admitere care va avea loc duminică, Universitatea de Medicină și Farmacie din București a găsit timpul necesar și pentru a organiza cea de-a doua ediție a Cupei Carol Davila la tenis de câmp, competiție care se dorește să devină una de tradiție, iar dictonul latin „Mens sana in corpore sano” („Minte sănătoasă în corp sănătos”), prin care legatura benefică între exercițiile fizice și o minte limpede și sănătoasă este reconfirmat.

Evenimentul s-a desfășurat la sfârșitul săptămânii trecute, iar zilele acestea a avut loc festivitatea de premierea câștigătorilor, care au concurat pe două categorii de vârstă.

După cum reiese din clasamentul final, această a doua ediție a competiției a fost dominată de specialiștii în Medicina Dentară care și-au disputat titlul de campion în cele două finale.

În competiție s-au înscris 17 participanți, dintre care 9 au concurat la categoria sub 35 de ani, iar ceilalți 8 la categoria peste 35 de ani. Meciurile s-au disputat pe terenurile de tenis ale UMF Carol Davila, iar în finalele la cele două categorii s-au calificat doar specialiști sau viitori specialiști în Medicina Dentară. Astfel, finala categoriei sub 35 de ani a fost disputată între rezidentul de anul I în Ortodonție, dr. Florin Boboc, și studentul în anul VI la Medicină Dentară, Șerban-Dan Predescu, în timp ce la categoria peste 35 de ani, în meciul care a desemnat campionul s-au confruntat medicul specialist în protetică dentară Tudor Spînu și medicul primar protetică dentară Traian Bodnar, șef de lucrări în cadrul UMF Carol Davila.

 

La prima categorie s-a impus rezidentul Florin Boboc, care a precizat că evenimentul i-a trezit amintiri plăcute din vremea studenției, când a participat și la ediția precedentă a competiției. „Acest concurs a reprezentat pentru mine un flashback al perioadei de studenţie, în care participam cu entuziasm la Cupa Carol Davila, alături de colegii mei şi, în același timp, o mică pauză de la programul de rezidenţiat. Am disputat meciuri echilibrate, în special în fazele avansate al turneului, întâlnindu-l în finală pe Şerban Predescu pe care îl felicit pentru parcursul său. Mă bucur că am putut lua parte la acest eveniment, vă felicit pentru organizare şi cu siguranţă voi reveni şi la ediţiile următoare”, a declarat acesta, cu ocazia festivității de premiere.

Șerban Dan Predescu, student anul VI la Medicină Dentară s-a clasat, așadar, pe locul al II-lea la aceeași categorie.

La categoria peste 35 de ani s-a impus dr. Tudor Spînu, medic Specialist Protetică Dentară, care a rememorat la rândul său anii studenției. „Personal, cu acest prilej am revenit pe terenurile bazei UMF Carol Davila unde, în timpul facultăţii, am jucat alături de alţi colegi în echipa Medicina. De data aceasta am avut şansa să joc o partidă foarte specială în compania asistentului de grupă din anul 6, șef lucrări dr. Traian Bodnar. Doresc să mulţumesc pe această cale atât competitorilor, cât şi tuturor responsabililor de bunul mers al evenimentului, atât din punct de vedere sportiv, cât şi al respectării regulilor stării de alertă. Sunt convins că, la următoarea ediţie, acest concurs se va bucura de o participare superioară şi un succes pe măsură”, a precizat acesta.

Traian Bodnar, șef lucrări, medic primar Protetică Dentară, a fost, prin urmare, ocupantul locului secund la această categorie.

 

Prof. dr. Viorel Jinga

Premiile au fost înmânate câștigătorilor de către rectorul UMF Carol Davila, prof. univ. dr. Viorel Jinga, care a apreciat faptul că, într-o perioadă atât de dificilă pentru lumea medicală și nu numai, participanții au reușit să își facă timp și pentru această competiție, care promovează activitatea fizică în aer liber în rândul cadrelor universitare, studenților și absolvenților universității.

Mă bucură faptul că şi în această perioadă complicată şi aflându-ne sub presiunea pandemiei Covid-19, studenţii şi cadrele noastre didactice au reuşit să-şi dedice o parte din timp activităţilor sportive iniţiate de universitatea noastră, dând curs invitaţiei de a participa, într-un număr considerabil, la cea de a – II-a ediţie a Cupei UMF Carol Davila la tenis de câmp. Țin să-i felicit pe toţi cei 17 participanţi, şi în mod special pe câştigători, sperând ca la următoarea ediţie să ne bucurăm de o participare mult mai largă, pentru că, în definitiv, sportul , prin toate ariile sale de activitate, nu ne poate aduce decât satisfacţii”, a declarat rectorul UMF Carol Davila cu ocazia festivității de premiere a câștigătorilor.

Precedenta etapă a competiției a avut loc anul trecut, la sfârșitul lunii mai, reunind 16 competitori.

 


Adaugati un comentariu


 

*