Dezbatere publică privind prețurile maximale ale medicamentelor

2 august 2022 | 0 comentarii |

Ministerul Sănătății a actualizat Catalogul național al prețurilor medicamentelor autorizate de punere pe piață în România (Canamed), în care a inclus aproape 90 de noi medicamente, începând de la 1 august.

 

Ministerul Sănătății (MS) anunță că joi, 4 august 2022, la ora 15.00, organizează o dezbatere publică în sistem de videoconferință, având ca temă „proiectul de Ordin pentru modificarea și completarea Normelor privind modul de calcul şi procedura de aprobare a preţurilor maximale ale medicamentelor de uz uman, aprobate prin Ordinul ministrului sănătăţii nr. 368/2017”.

Solicitarea de înscriere la dezbatere se va trimite, de către cei interesați, la adresa de e-mail: propuneri@ms.ro, până la data de 04.08.2022, ora 10.00, iar în aceasta se va menționa numele și prenumele solicitantului, adresa de e-mail la care se va trimite link-ul pentru logare și dacă dorește sau nu să ia cuvântul, se menționează într-un comunicat al MS.

Cei care doresc să ia cuvântul vor transmite propunerile în format electronic, word, cu specificarea articolului sau articolelor din proiectul de act normativ la care se face referire, se menționează în comunicatul MS.

Înscrierea participanților la dezbaterea în sistem videoconferință se va face în ordinea în care a fost primită solicitarea de participare la adresa de e-mail mai sus menționată, dar nu mai mult 100 de persoane, întrucât timpul alocat de platforma Webex pentru dezbatere este de 50 de minute, cu posibilitate de reconectare. Luarea cuvântului se va face în ordinea în care a fost făcută înscrierea iar timpul alocat fiecărui vorbitor va fi de maxim 3 minute”, subliniază MS.

   

Ministerul Sănătății a actualizat recent Catalogul național al prețurilor medicamentelor autorizate pentru punere pe piață în România (Canamed), în care au fost introduse 87 de medicamente noi, la 51 de poziții s-au modificat prețurile, iar 21 de poziții au fost eliminate, începând cu 1 august 2022.

Între noile medicamente incluse în Canamed se regăsesc Ondexxya 200 mg (substanța activă andexanet alfa), indicat pentru pacienții adulți tratați cu un inhibitor direct al factorului Xa, atunci când este necesară inversarea anticoagulării din cauza sângerărilor necontrolate, Ultomiris 1.100 mg/11 ml (ravulizumab, DAPP Alexion Europe Franța), inovativ, indicat pentru tratarea pacienților cu hemoglobinurie paroxistică nocturnă, Elaprase 2 mg/ml (idursulfază, DAPP Takeda Irlanda), orfan, indicat în tratamentul de lungă durată al pacienților cu sindrom Hunter (mucopolizaharidoza tip 2/MPS II).

Prețurile maximale stabilite de Ministerul Sănătății în Canamed sunt obligatorii pentru deținătorii de autorizație de punere pe piață (DAPP) a medicamentelor, pentru distribuitorii angro și furnizorii de servicii medicale și medicamente din România care au relații contractuale cu Ministerul Sănătății, cu casele de asigurări de sănătate sau cu direcțiile de sănătate publică județene. Pentru farmacii și alte entități care nu au relații contractuale cu CNAS, DSP sau MS, prețurile sunt cuprinse în Catalogul public.

 


Adaugati un comentariu


 

*