Din nou doliu la SJU Buzău, după ce Covid-19 a răpus un cadru medical

5 ianuarie 2021 | 0 comentarii |

Asistenta medicală Adelina Andrei, de la UPU, a decedat în această dimineață, la doar 32 de ani, la puțin  timp după ce adusese pe lume un copil.

 

Angajații Spitalului Județean de Urgență Buzău sunt din nou în doliu, după ce, în această dimineață, au primit trista veste a decesului unei colege asistentă medicală, care lucra în cadrul secției UPU-SMURD. Adelina Andrei a părăsit această lume la doar 32 de ani, la scurt timp după ce a dus pe lume un copil la maternitatea Bucur din Capitală.

Ghinionul ei și a familiei ei a făcut ca, în perioada sarcinii, tânăra să se infecteze cu noul coronavirus care, în cele din urmă, i-a fost fatal. A fost confirmată pozitiv cu Covid-19 pe data de 21 decembrie 2020, fiind la acel moment în a 33-a săptămână de sarcină. Ulterior, s-a izolat la domiciliu, unde a urmat tratamentul specific, însă în după-amiaza zilei de 30 decembrie s-a prezentat la UPU, cu tuse si febră, starea sa de sănătate fiind înrăutățită față de momentul confirmării diagnosticului. A fost evaluată de medicul de gardă, care a constatat că era stabilă hemodinamic si respirator și avea o saturație bună de oxigen, iar după aproximativ o oră și 45 de minute de la momentul prezentării la UPU, a fost transferată la Maternitatea Buzău, pentru un consult de specialitate, având în vedere faptul că era însărcinată.

 

În urma consultului efectuat de un medic obstetrician de la maternitate, s-a decis transferul pacientei la maternitatea Bucur din Capitală, unitate destinată în această perioadă pacientelor cu Covid-19.

Transferul la București a fost efectuat cu ajutorul Centrului National de Conducere și Coordonare a Intervenției, iar pacienta a rămas internată la maternitatea Bucur. Medicii de aici au decis să o opereze pentru a naște prin cezariană, iar intervenția chirurgicală a decurs normal. Tânăra asistentă a adus pe lume un copil de două kilograme, însă după operație, starea ei s-a înrăutățit. Prin urmare, a fost transferată la spitalul Pantelimon, în timp ce copilul a rămas în continuare internat la maternitatea Bucur. La Pantelimon, pacienta a fost intubată, dar starea sa de sănătate a continuat să se agraveze. În această dimineață, Adelina Andrei a intrat în stop cardio-respirator și nu a mai răspuns manevrelor de resuscitare, iar medicii au fost nevoiți să constate decesul.

 

Asistenta medicală Adelina Andrei lucra în cadrul secției UPU-SMURD a SJU Buzău din luna martie a anului 2016, iar dispariția sa i-a șocat pe colegi și pe toți cei care au cunoscut-o.

Cu profund regret, anunțăm decesul colegei noastre, în vârstă de 32 de ani, Adelina Andrei, asistent medical în secția UPU-SMURD, care a decedat în această dimineață la un spital din Capitală. Dispariția fulgerătoare a colegei noastre ne-a marcat pe toți și suntem alături de familia îndoliată, căreia îi transmitem sincere condoleanțe. DUMNEZEU SĂ O ODIHNEASCĂ ÎN PACE!” este mesajul prin care unitatea medicală a anunțat tragica veste.

Și reprezentanții filialei locale a sindicatului Sanitas au transmis un mesaj de condoleanțe la aflarea veștii dispariției colegei lor. „Anunțăm cu adânc regret dispariția fulgerătoare a colegei noastre, asistent UPU Adelina Steliana Andrei  – o floare prea tânără și frumoasă, pe care Dumnezeu și-a dorit-o în grădina Lui, mult prea devreme… Nu a fost suficientă tinerețea și sănătatea ta, ca să lupte cu acest virus nemilos, Adelina… Ne vom gândi  la tine mereu… Suntem alături de familia îndurerată și ne exprimăm sincerele noastre condoleanțe… Dumnezeu să te odihnească, mămico!”, au transmis sindicaliștii buzoieni.

 


Categorii: Actual, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*