Doi medici noi ar putea completa echipa SJU Buzău

Oferta de locuri de muncă a unității medicale a fost mult mai bogată, însă și de această dată, mai multe posturi vor rămâne neocupate.

 

Două noi posturi de medic scoase la concurs de Spitalul Județean de Urgență Buzău, în cursul lunii trecute, alături de posturile de medici pentru care unitatea medicală încearcă de multă vreme să găsească titulari, au șanse să fie ocupate. Opt posturi vacante, cu normă întreagă, printre cale cele de specialist ORL și medic pediatru de la cabinetele de specialitate ale Centrului de Sănătate Multifuncțional de la Pârscov, inaugurat în primăvara anului trecut, precum și posturile de specialist pediatru și medic urgentist în cadrul UPU-SMURD au fost scoase la concurs de mai multe ori, dar se pare că nu au părut suficient de atractive, deși se oferă condiții moderne de lucru și anumite bonusuri la angajare. De asemenea, printre posturile scoase încă o dată la concurs numără cel de medic cardiolog, în cadrul secției de Cardiologie, altul de chirurg pentru secția de Chirurgie Generală, un post de neonatolog în cadrul secției de Neonatologie și un altul de infecționist la Cabinetul de Boli Infecțioase.

Celor opt posturi scoase din nou la concurs li s-au adăugat, luna trecută, două posturi noi, unul de medic primar cardiolog în cadrul secției de Cardiologie și un altul de medic specialist Obstertică-Ginegologie, pentru secția OG-1 a spitalului județean.

 

Din păcate, nici de această dată cererea nu a fost pe măsura ofertei, pentru cele 10 locuri scoase la concurs manifestându-și interesul doar doi candidați, care îndeplinesc criteriile de selecție pentru ultimele două posturi ofertate de cel mai mare spital buzoian. În aceste condiții, în lunile următoare, unitatea medicală va trebui să facă o nouă încercare de recrutare, organizând o altă sesiune de concurs pentru locurile ramase din nou neocupate.

La finalul perioadei de înscrieri, la serviciul de Resurse Umane al spitalului erau depuse două dosare, în legătură cu care comisia de validare a constatat că sunt incomplete, candidații fiind anunțați azi că au la dispoziție cinci zile pentru a depune documentele care lipsesc, după acest termen nemaifiind admise completări la dosar, care astfel va fi respins.

Cei doi candidați înscriși sunt dr. Nicolae Rusu, medic specialist în Obstetrică-Ginecologie, care și-a depus dosarul pentru postul scos în cadrul secției OG-1, respectiv, dr. Maia Rusu, specialist cardiolog, care a optat pentru postul aferent specializării sale, în cadrul secției de Cardiologie.

 

Principala prioritate pentru cei doi candidați este completarea dosarelor de înscriere, pentru a nu risca să fie respinși înainte de a avea posibilitatea să susțină examenul. Conducerea unității medicale speră că nu se va întâmpla o astfel de situație, întrucât este mare nevoie de specialiști, iar noilor veniți li se oferă condiții foarte bune de a profesa și chiar de a avansa, în cadrul unor echipe de specialiști competenți, bine închegate și foarte dinamice.

Ambii vor concura singuri pe loc, astfel că, dacă au pregătirea necesară aferentă specializării lor, ocuparea posturilor pentru care au optat nu ar trebui să ridice probleme deosebite, fiind suficient să obțină punctajul minim de promovare la probele pe care le vor susține.

Datele la care vor avea loc examenele nu au fost încă stabilite, însă acestea nu pot avea loc mai devreme de 20 mai, întrucât trebuie să treacă 31 de zile de la data publicării anunțului de angajare. Dată fiind nevoia stringentă de medici, este de așteptat ca examenele să fie organizate la scurt timp după această dată, dacă cei doi candidați își vor completa la timp dosarele depuse la înscriere.

 


Categorii: Actual, Jobs, Medici, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*