Două persoane tinere fără comorbidități, printre buzoienii uciși de Covid-19 în ultimele 24 de ore

1 noiembrie 2021 | 0 comentarii |

În timp ce numărul infectărilor zilnice pare să mai fi scăzut, lista deceselor crește într-un ritm dramatic.

 

Pandemia de Covid-19 continuă să facă victime în rândul buzoienilor, dovedind o dată în plus că nu este vorba de „o simplă răceală” așa cum le place să spună unora care nu au avut de-a face cu boala sau au avut norocul să sufere de o formă ușoară. Din păcate, numărul deceselor crește într-un ritm accelerat, iar până la sfârșitul săptămânii este foarte posibil ca la Buzău să se depășească și pragul de 700 de vieți curmate de la debutul pandemiei, peste 200 de decese fiind consemnate în mai puțin de o lună.

Doar în ultimele două zile, raportările Direcției de Sănătate Publică au indicat 25 de decese atribuite Covid-19, iar două dintre acestea atrag în mod deosebit atenția. Este vorba de cazul unei tinere de numai 33 de ani și al unui buzoian de 47 de ani, care au pierdut, ieri, lipta cu de Covid-19, în condițiile în care erau perfect sănătoși înainte de a se infecta. Tânăra de 33 de ani a fost confirmată pe 20 octombrie, când s-a prezentat la secția UPU a spitalului județean, cu probleme respiratorii. A revenit la domiciliu cu prescripție medicală pentru tratament, însă starea sa de sănătate a continuat să se agraveze, astfel că pe 28 octombrie a ajuns din nou la spital, de această dată în stare mult mai gravă.

 

A fost internată direct la ATI, unde a fost conectată la instalația de oxigen, însă organismul său nu a rezistat mai mult de trei zile. În acest timp, starea sa a continuat să se deterioreze, iar ieri, pacienta de 33 de ani a pierdut lupta cu boala. Cu câteva zile înainte de a deceda, aceasta a postat un mesaj pe Facebook prin care îi îndemna pe oameni să se adreseze medicilor la primele semne de boală și să se vaccineze pentru a nu ajunge în situația sa.

Tot ieri a decedat și un buzoian de 47 de ani, fără comorbidități cunoscute, care a fost confirmat cu Covid-19 pe 12 octombrie. Ulterior, acesta a ajuns în stare gravă în secția de Pneumologie a Spitalului Județean de Urgență, iar pe 21 octombrie a fost transferat în ATI. Din păcate, și în cazul său, boala s-a agravat, iar în cursul zilei de ieri a fost confirmat decesul.

 

Raportul de astăzi al DSP Buzău mai include alte 13 decese înregistrate zilele acestea, restul fiind pacienți cu alte comorbidități, unele nu atât de grave încât să le pună viața în pericol, dacă nu s-ar fi infectat și dacă s-ar fi vaccinat la timp. Astfel, de la 606 decese, consemnate în urmă cu o săptămână, astăzi vorbim de 667 de decese la nivelul județului, de la începutul pandemiei.

În ultimele zile pare să fi scăzut numărul cazurilor noi de Covid-19 confirmate în decurs de 24 de ore, în raportul de azi fiind menționate 175 de cazuri, iar în cel de ieri, 162. Vârsta pacienților confirmați ieri este cuprinsă între 4 luni și 90 de ani, iar în total au fost testate 339 de persoane, ceea ce denotă în continuare o rată mare de pozitivare.

La nivelul județului, s-a ajuns la un număr total de 21.225 de îmbolnăviri de la debutul pandemiei, 17.190 de pacienți fiind vindecați.

 


Categorii: Actual, Medici, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*