Polițiștii de la Glodeanu Sărat au donat o tonă de legume Spitalului Smeeni

1 noiembrie 2021 | 0 comentarii |

Aceștia au dorit să își arate astfel solidaritatea cu cadrele medicale și personalul spitalului și recunoștința pentru eforturile pe care aceștia le depun în sprijinul pacienților.

 

Suntem în plină perioadă a conservelor de toamnă, iar aprovizionarea cu legume de sezon este o preocupare primordială a oricărui gospodar. Și în instituțiile sanitare cu grup alimentar propriu se fac pregătiri în acest sens, doar că în perioada dificilă pe care o traversăm, prioritățile sunt cu totul altele. Cu toate acestea, spitalele trebuie să își facă stocuri de conserve pentru hrana pacienților, întrucât aceștia au nevoie de o alimentație sănătoasă, indiferent de condiții.

Ținând cont de acest aspect, polițiștii din cadrul postului de la Glodeanu Sărat au decis să ia asupra lor misiunea aprovizionării cu legume de toamnă a Spitalului de Boli Cronice de la Smeeni, devenit recent spital suport Covid-19, în condițiile în care Spitalul Județean de Urgență Buzău și spitalul de la Râmnicu Sărat sunt ocupate peste capacitatea maximă.

 

Astfel, profitând de faptul că postul de poliție pe care îl deservesc se află într-o zonă cu un cunoscut potențial legumicol, agenții Anton Radu, Camelia Buzatu și Valentin Ioniță și-au asumat o misiune în plus, propunându-și să facă rost de toate legumele necesare pentru a asigura stocurile de conserve ale spitalului, până la ieșirea din iarnă. Asemenea unor gospodari pricepuți, aceștia au făcut o listă cu legumele și cantitățile necesare, apoi au contribuit cu bani pentru a strânge suma de care era nevoie pentru achiziția acestora.

 

În acest sens, s-au adresat celor mai buni producători din zonă și au cumpărat de la ei peste o tonă de castraveţi, gogonele, varză, conopidă, gogoşari și ardei, produse pe care le-au donat spitalului din Smeeni.

Polițiștii spun că inițiativa pentru acest gest le-a aparținut în totalitate și că au simțit nevoia să dea dovadă de empatie față de pacienții care sunt internați în prezent în spital și față de cei care vor mai ajung aici în perioada iernii.

Totodată, aceștia au dorit să fie solidari cu medicii și întreg personalul spitalului care depun zi de zi eforturi pentru pacienții lor.

 


Adaugati un comentariu


 

*