Ecografii mamare gratuite efectuate de trei medici râmniceni

5 mai 2022 | 0 comentarii |

Timp de două zile, cei trei chirurgi ai Spitalului Municipal Rm. Sărat, care au și competență în ecografie, vor efectua ecografii mamare, în cadrul unei campanii de conștientizare a cancerului mamar.

 

Medicii secțiiei Chirurgie a Spitalului Municipal Râmnicu Sărat au inițiat o campanie de informare și conștientizare desre cancerul de sân, în contextul în care, în România, cancerul de sân reprezintă principala cauză de mortalitate la femei, 16% din totalul deceselor cauzate de cancer fiind atribuite acestei afecțiuni care, descoperită la timp poate fi curabilă. Șeful secției, dr. Adnan Al Aloul, împreună cu cele două tnere doctorițe care i-au devenit colege de curând, dr. Andreea Gibă-Păscuțoi și dr. Diana Munteanu s-au oferit ca în cadrul acestei campanii să ofere buzoiencelor care doresc să știe ce se întâmplă cu corpul lor, ecografii mamare gratuite.

„Pentru că ştim cât de importantă este sănătatea, în perioada 18-19 mai vom desfãşura, în cadrul Policlinicii Spitalului Municipal Rm. Sărat, CAMPANIA DE CONŞTIENTIZARE A CANCERULUI MAMAR. Să ai grijă de tine contează!” – este îndemnul cu care cei trei medici chirurgi ai unității medicale invită femeile din Buzău să participe la campania de screening inițiată în vederea depistării precoce a cancerului mamar.

 

Diana Munteanu, Adnan Al Aloul, Andreea Gina-Pascutoi

Singura condiție pe care trebuie să o îndeplinească femeile care vor să beneficieze de ecografii mamare gratuite este să aibă trimitere de la medicul de familie și să se prezinte în Ambulatorul Spitalului Municipal din Râmnicu Sărat, într-una dintre cele două zile în care se desfășoară campania de conștientizare a celei mai răspândite forme de cancer în rândul femeilor.

Cancerul de sân este, în acest moment, cea mai răspândită formă de cancer la femei, atât în țara noastră, cât și la nivel internațional. Ghidurile de specialitate recomandă autopalparea sânilor o dată pe lună, începând cu vârsta de 20 de ani. Înainte de menopauză, ar trebui să vă examinați 3-5 zile după finalizarea menstruației. După menopauză, efectuați autopalparea lunar, în aceeași zi. Diagnosticat în stadii incipiente, cancerul de sân poate fi tratat, iar screeningul este primul pas pentru a te asigura că eşti bine. Te aşteptăm la ecografie!”, au transmis medicii râmniceni, pe pagina de Facebook a secției.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, începând cu anul 2021, cancerul de sân a devenit cel mai frecvent tip de cancer la nivel global, reprezentând un procent de 12% dintre cazurile oncologice diagnosticate anual.

 


Categorii: Actual, Medici, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*