Focar de Covid-19 la Școala nr. 11 din Buzău

2 octombrie 2020 | 0 comentarii |

Unitatea de învățământ a fost trecută în scenariul roșu până pe data de 16 octombrie, după ce aici au fost confirmate trei cazuri de îmbolnăvire.

 

Scoala nr. 11 Buzau

În timp ce elevii Colegiului Economic vor reveni la cursuri începând de marți, după ce după ce au învățat on-line începând cu data de 23 septembrie, ca urmare a trecerii la scenariul roșu, o altă mare unitate de învățământ din Buzău își suspendă cursurile, până la data de 16 octombrie.  Este vorba de Școala nr. 11 din municipiu, unde a fost declarat focar de Covid-19 după ce au fost confirmate trei cazuri de îmbolnăvire (doi elevi și un profesor de sport). Măsura trecerii școlii în scenariul roșu a fost aprobată azi în ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, iar Direcția de Sănătate Publică a dipus identificarea contacților direcți ai cazurilor confirmate și carantinarea acestora, testarea contacților apropiați simptomatici ai cazurilor confirmate și aplicarea procedurilor de curățenie și dezinfecție terminală, cu firmă specializată.

Aceeași măsură de trecere la scenariul roșu a fost aprobată și în cazul Liceului Tehnologic din Rușețu,  unde cursurile se vor desfășura on-line până pe 9 octombrie.

Au fost suspendate, totodată, cursurile a patru clase de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă din Buzău, Școala Gimnazială Dionisie Romano, Școala Gimnazială nr. 7 din Buzău și Școala Gimnazială George Emil Palade, tot din municipiu.

 

Tot în ședința de astăzi a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență a fost aprobată reluarea cursurilor la Grădinița cu Program Prelungit Bobocei din Micro III, începând de luni, precum și reluarea curusurilor „față în față” la Colegiul Economic din municipiul Buzău, începând cu data de 6 octombrie.

În afară de focarul de la Școala nr. 11, în județ mai sunt active două focare, unul la Centrul de Integrare prin Terapie Ocupațională Râmnicu Sărat unde sunt 42 de persoane confirmate pozitiv, iar celălalt la Căminul pentru Persoane Vârstnice Alecu Bagdad din Râmnicu Sărat unde sunt confirmate 58 de cazuri de Covid-19.

În cele două centre sociale, DSP Buzău a dispus evaluarea cazurilor confirmate de către medicii specialiști și izolarea la nivelul centrului sau spitalului, în funcție de complexitatea și gravitatea cazurilor, asigurarea unor circuite epidemiologice separate la nivelul centrului, care să permită carantinarea contacților sau izolarea pacienților.

 

În ultimele 24 de ore, în Buzău au fos confirmate pozitiv 23 cazuri noi de persoane infectate cu SARS CoV-2, cu vârste cuprinse între 7 și 86 de ani, dintre care 8 pacienți au fost diagnosticați într-un laborator privat de analize și 1 pacient a fost diagnosticat într-o unitate sanitară din alt județ.

S-a ajuns astfel la 2.823 de persoane confirmate pozitiv Covid-19 de la începutul pandemiei, dintre care 2.504 s-au vindecat, iar 102 au decedat.

Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, la ora actuală sunt 215 persoane în carantină la domiciliu, iar alte 121 se află în izolare la domiciliu.

La nivel național, în ultimele 24 de ore s-au întregistrat 2.343 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 (COVID-19), care nu au mai avut anterior un test pozitiv, în urma prelucrării a 26.011 teste RT-PCR. Este cel mai mare număr de persoane depistate ca fiind infectate în 24 de ore, de la debutul pandemiei, iar lor li se adaugă 569 de persoane au fost reconfirmate pozitiv, în urma retestării. Tot un record se înregistrează și la numărul de persoane aflate în stare gravă în secțiile de Terapie Intensivă, unde sunt 571 de pacienți diagnosticați cu Covid-19.

Până astăzi, 105.582 de pacienți au fost declarați vindecați, iar 4.915 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

La nivel global, până la data de 1 octombrie au fost raportate 34.029.923 de cazuri la care s-a confirmat infecția cu SARS-CoV-2, din care 1.051.043 au decedat, iar 23.772.056 s-au vindecat.

 


Adaugati un comentariu


 

*