Fundația Renașterea invită pasionații de mișcare să se alăture luptei împotriva cancerului

La sfârșitul acestei săptămâni are loc a patra ediție a crosului Race for the Cure, parte a unei campanii internaționale cu peste 1,5 milioane de participanți.

 

Sâmbătă, 9 iunie, România organizează, pentru al patrulea an consecutiv, evenimentul caritabil Race for the Cure– Happy Run, având ca scop principal informarea populației și strângerea de fonduri pentru prevenirea și combaterea cancerului în rândul femeilor. Evenimentul constituie o provocare la mișcare adresată atât celor care practică alergarea, cât și celor care doresc să participe la o plimbare colectivă în aer liber și să susțină lupta împotriva cancerului.

Race for the Cure este o campanie internațională căreia România i s-a alaturat în 2015, având ca scop strângerea de fonduri pentru femeile care suferă de afecțiuni oncologice, marcând în același timp victoria celor care au ieșit învingătoare din lupta cu cancerul de sân. Evenimentul constituie un prilej de a reaminti femeilor că cel mai bun tratament este prevenția, iar informarea corectă, sportul și optimismul reprezintă rețeta propriei sănătăți.

Prima cursă din cadul acestui eveniment a avut loc în 1983, în Dallas, aliniind la start peste 800 de participanți. Cu timpul, evenimentul a căpătat caracter internațional, tot mai multe organizații alaturându-se acestui demers. Anul acesta, peste 150 de curse vor fi organizate în întreaga lume, cu peste 1,6 milioane de participanți. România se află la cea de-a patra participare, iar fundația Renașterea  este organizatorul principal al evenimentului care va avea loc în zona parcului Herăstrău din Capitală. La cele trei ediții anterioare, evenimentul a reunit peste 7.000 de participanți.

 

Mihaela Geoana

Reprezentanții fundației Renașterea spun că nu au fost singuri în acest demers, având de partea lor o serie de parteneri importanți și de personalități ale vieții publice care și-au confirmat participarea la eveniment. Astfel, Race for the Cure Romania va fi organizat sub înaltul patronaj al Ambasadei Italiei la Bucureşti, cu susţinerea oficială a Ministerului Educaţiei Naţionale, a Ministerului Afacerilor Externe, a Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, a Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România şi a asociaţiei Bucharest Running Club.

„Evenimentul este o sărbătoare a vieţii, a învingătoarelor în lupta cu această boală şi ne dorim ca acest mesaj să ajungă la cât mai multă lume. Pot veni la cursă toţi cei care doresc, pentru că e un prilej de a petrece o sâmbătă în parc, la plimbare sau la alergare şi, în acelaşi timp, un prilej de a face un bine şi a ajuta bolnavele oncologice. Eu şi prietenele mele din board-ul fundaţiei Renaşterea vă invităm să participaţi, să vă luaţi familiile şi prietenii, pentru a vă alătura demersului nostru de a strânge bani pentru dezvoltarea proiectelor fundaţiei, dar şi pentru a continua campaniile de informare. Femeile trebuie să ştie că de cinci ani există un program naţional de screening pentru cancerul de col uterin, iar acum există şi un program regional pentru cancerul de sân”, a declarat președintele fundației Renașterea, Mihaela Geoană.

 

Competiția va începe la ora 9.00 și va fi structurată pe mai multe categorii, astfel că oricine dorește, poate participa, indiferent de nivleul de pregătire fizică. Evenimentul îmbină alergarea, plimbarea, muzica și voia bună și se adresează întregii familii, care se poate bucura de atmosfera veselă creată de organizatori și de tot felul de concursuri și chiar de o tombolă cu premii.

Cursa este structurată pe cinci categorii: 5 km plimbare pentru toate vârstele (Fitness Walk); 1 km plimbare pentru toate vârstele (Fun Walk); 5 km competiţie alergare adulţi; 1 km competiţie alergare copii între 5-10 ani; 1 km alergare copii între 10 şi 14 ani.

Corina Caragea şi-a tuns părul în cadrul Campaniei Brave Cut, lansată de fundaţie la 1 octombrie 2015. „Am vrut să ofer ceva mai mult decât bani, ceva din mine, ceva care simbolic înseamnă o participare afectivă la acest demers. Am fost mereu prezentă la cursă, chiar dacă nu am alergat, ci am prezentat. Voi fi şi la 9 iunie în Parcul Herăstrău şi mesajul meu pentru toate femeile este să-şi facă periodic testele de sănătate a sânilor şi să nu se gândească: «Mie nu are cum să mi se întâmple o astfel de suferinţă, cancerul». Cu cât este mai repede depistat cu atât este mai uşor de tratat şi astfel cresc şansele de vindecare”, a spus Corina, menționând că în cadrul evenimentului vor fi oferite şi premii, pentru echipa cea mai numeroasă, cea mai gălăgioasă, cea mai amuzant costumată, cea mai inimoasă.

 

Horia Brenciu, Andreea Esca

La cursa de sâmbătă, 9 iunie, pe lânga membrele fundației Renașterea și-au confirmat participarera și personalități publice din diferite domenii, printre care Violeta Beclea Szekely, Andreea Esca, Iuliana Tudor, Corina Caragea, Sanda Nicola, Răzvan Lucescu, Dani Coman, Adelina Pestriţu, Horia Brenciu, Daniel Osmanovici.  Vor participa, de asemenea, echipe ale ambasadelor Italiei, Germaniei, Croaţiei, Argentinei, Lituaniei, Olandei, Turciei, Bosniei și Statelor Unite ale Americii.

Participarea se face contra unei taxe care este de 50 de lei pentru adulți, 25 de lei pentru copiii între 14 și 18 ani și de 10 lei pentru copiii sub 14 ani. Banii astfel colectați vor constitui donații pentru campania împotriva cancerului și vor fi folosiți pentru oferirea de teste gratuite femeilor din categorii vulnerabile, pentru suportul şi susţinerea pacientelor oncologice, dar şi pentru continuarea proiectului Brave Cut.  Fondurile strânse în cadrul acestui eveniment vor fi folosite pentru: oferirea de teste gratuite femeilor din categoriile vulnerabile (paciente oncologice, persoane cu venit redus etc.); susţinerea Asociaţiei pacientelor oncologice; Campania Brave Cut – realizarea de peruci din păr natural pentru pacientele oncologice; acţiuni de lobby pentru alinierea la standardele europene de diagnostic şi tratament oncologic.

Înscrierile se pot face la sediul fundaţiei Renaşterea, pe BLT.ro sau, în ziua cursei, în parcul Herăstrău.

 

 


Adaugati un comentariu


 

*