Gala Recunoștinței Medicale, pe Domeniul Regal de la Săvârșin

3 septembrie 2021 | 0 comentarii |

În cadrul evenimentului, peste 300 de cadre medicale din zona de Vest a țării au primit distincții pentru implicarea în lupta cu pandemia.

 

Direcțiile de Sănătate Publică din Arad, Hunedoara și Timiș au avut recent inițiativa de a se reuni în cadrul unei coaliții pe care au denumit-o sugestiv Alianța Vestului pentru Sănătate Publică, actul de naștere fiind parafat pe 21 iulie, atunci când a fost sărbătorită și Ziua Banatului. Inițiatorii acestui proiect au stabilit cu această ocazie și șase obiective strategice, respectiv digitalizarea celor 3 DSP-uri prin implementarea de soluţii inteligente de eHealth, analiza nevoilor de servicii medicale, optimizarea transferurilor interjudeţene a pacienţilor, optimizarea resurselor umane în domeniul sanitar la nivel de regiune, realizarea unor echipe comune de control interjudeţene și elaborarea de politici de sănătate publică la nivel regional.

Până la îndeplinirea acestor obiective, Alianța Vestului pentru Sănătate Publică a organizat aseară primul eveniment major, în parteneriat cu Casa Regală a României, având ca scop omagierea cadrelor medicale aflate în prima linie a luptei cu pandemia, în perioadele cele mai dificile.

 

Evenimentul, denumit Gala Recunoștinței Medicale, a avut loc pe Domeniul Regal de la Săvârșin și a reunit cadre medicale din cele tei județe, alături de reprezentanți ai administrațiilor locale.

În cadrul evenimentului, circa 300 de cadre medicale au primit diplome și plachete, în semn de recunoștință și mulțumire pentru activitatea desfășurată în prima linie. Nu a fost uitat nici personalul medical al Spitalului Militar din Timișoara care a fost pe baricade încă de la primele cazuri de coronavirus și nici cele aproape 100 de companii și instituții care și-au adus contribuția, pe diferite căi, în combaterea efectelor pandemiei.

Cu ocazia galei, cadrele medicale și-au împărtășit experiențele trăite în perioada de vârf a pandemiei, când spitalele nu mai puteau face față numărului mare de pacienți în stare gravă, și-au reamintit momentele de situații limită, care impuneau intervenția imediată și găsirea unei soluții viabile în cel mai scurt timp posibil, au spus „povești adevărate, trăite de oameni care au înfruntat momente dificile în această perioadă”, după cum a subliniat dr. Horea Timiș, directorul DSP Arad.

Printre invitați s-a numărat și medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva Covid-19, care le-a mulțumit tuturor cadrelor medicale pentru eforturile depuse de-a lungul acestui an și jumătate și a făcut un nou apel la încredere în vaccinare, aceasta fiind singura soluție prin care s-ar putea stopa pandemia de Covid-19.

 

Medicu Horea Timiș, directorul DSP Arad, a declarat că „gala s-a dorit a fi o exprimare a recunoştinţei autorităţilor şi responsabililor din sistemul sanitar faţă de cei care au trudit neîncetat în slujba sănătăţii noastre”.

Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, nu a ratat însă ocazia de a critica deciziile organizatorice luate la nivel central în perioada de vârf a pandemiei, precizând că „tot greul pandemiei l-au dus cadrele medicale şi oamenii din administraţie, care au adus fonduri europene pentru spitale în cea mai gravă criză a vremurilor noastre. Direcţiile de Sănătate Publică au fost reduse la un simplu organ de control, depopulate, subfinanţate, iar pandemia a demonstrat cât de greşită a fost această gândire de la Bucureşti”. Acesta le-a mulțumit însă tuturor celor care în această perioadă grea „şi-au adus contribuţia la salvarea vieţii şi a sănătăţii oamenilor”.

Evenimentul s-a încheiat cu o vizită a Domeniului Regal de la Săvârșin, urmată de un dineu oferit de către organizatori în Grădina Ascunsă. Prilej pentru participanți să continue depănarea experiențelor din ultima perioadă, experiențe care i-au adus, până la urmă, pe toți împreună.

 


Categorii: Actual, Autoritati, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*