Încă un deces după atacul de luna trecută de la Spitalul Săpoca

20 septembrie 2019 | 0 comentarii |

Este cea de-a șaptea victimă a unui pacient care, într-un puseu acut de furie etilică a atacat alți 13 bolnavi internați în spital.

 

La o lună după atacul sângeros de la Spitalul de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Săpoca din Buzău, numărul victimelor care și-au pierdut viața a ajuns, în această dimineață, la şapte.

Potrivit Ministerului Sănătății, cea de-a șaptea victimă a agresiunii petrecute în noaptea de 18/19 august la Spitalul Săpoca este un bărbat în vârstă de 74 de ani, care fusese internat în Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Pantelimon” din Capitală, cu răni extrem de grave. Pacientul a fost supus unor intervenţii chirurgicale complexe, iar pe toată perioada tratamentului a fost intubat, instabil hemodinamic și ventilat mecanic.

În prezent, în București se mai află internat un singur pacient, internat și monitorizat la Terpaie Intensivă, în secția Neurochirurgie a Spitalului Clinic de Urgență Floreasca. Acesta este stabil, conștient şi cooperant.

Ceilalți cinci supraviețuitori au fost transferați în spitalele din Buzău.

 

Suspectul, în vârstă de 38 de ani, a produs un adevărat măcel, în doar câteva minute, în noaptea de 18/19 august. Într-un puseu acut de furie, el a atacat, cu un stativ metalic pentru perfuzii, 13 persoane aflate în două saloane ale unității medicale. Trei pacienți au decedat pe loc, un altul, la scurt timp, la Spitalul de Urgență Buzău, iar alți trei și-au pierdut viața ulterior, în spitale din Capitală. Victimele erau persoane vârstnice, care sufereau de boli asociate.

Procurorii buzoieni i-au adus la cunoștință agresorului, care este internat în Spitalul Săpoca sub supraveghere strictă, informaţii despre noul bilanț al victimelor, în prezența avocatului din oficiu.

Zilele acestea, la Spitalul Săpoca s-a aflat și o echipă a Avocatul Poporului, care în data de 6 septembrie s-a autosesizat „ca urmare a recentelor incidente petrecute în câteva spitale psihiatrice” și a anunțat că va efectua „o serie de investigații în mai multe spitale de profil din țară”.

În urma investigațiilor va fi întocmit un raport special privind problemele existente în sistem și soluții în vederea remedierii acestora. Documentul va fi trimis Parlamentului și va fi informată opinia publică”, se menționează în comunicatul amintit.

 


Categorii: Actual, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*