Încă un medic și o infirmieră din secția ORL a SJU Buzău, infectați. Pacienții, ocoliți de Covid

În urma testării întregului personal medical și a pacienților, rezultatele au fost negative pentru toți cei 13 pacienți, dar două noi cadre medicale au fost depistate pozitiv la infecția cu noul virus. Un caz de infecție a fost depistat și la Inspectoratul Școlar Județean.

 

Astăzi au venit o veste bună și una rea, de la Spitalul Județean de Urgență Buzău. Noul virus, care se pare că a ajuns în spital adus de o pacientă internată la Secția de Medicină Internă, a fost transmis altor trei pacienți dar și unui număr de opt cadre medicale de pe secție. De aici, coronavirusul s-a extins și la secția ORL, unde a fost depistat inițial un medic infectat, după care, în cursul zilei de ieri, prezența virusului a fost confirmată și în cazul a două asistente și a două infirmiere din cadrul aceleiași secții.

Bineînțeles că, de la momentul confirmări primului caz, în secția ORL s-a trecut imediat la testarea tuturor pacienților și a personalului medical, fiind luată și decizia efectuării de lucrări de dezinfecție, dar și cea de limitare a internărilor. În cursul zilei de azi au fost comunicate noi rezultate ale testelor efectuate personalului medical și pacienților, rezultate care, din păcate, confirmă două noi cazuri de infectate în rândul personalului, fiind vorba de un medic și o infirmieră.

Numărul de cadre medicale din secția ORL infectate cu noul coronavirus a ajuns astfel la 7, iar dacă le adăugăm pe cele 8 cazuri din secția de Medicină Internă, avem un total de 15 cadre medicale infectate la nivelul spitalului județean.

 

Revenind la vestea bună de care am amintit, aceasta constă în faptul toți pentru cei 13 pacienți internați în secția ORL, testele au ieșit negative, ceea ce înseamnă că nu au fost infectați cu noul coronavirus.

Purtătorul de cuvânt al unității medicale, Adriana Bunilă, a precizat că la nivelul spitalului s-au finalizat testările personalului medical și pacienților de la ORL, astfel că se speră că nu vor mai apărea cazuri noi, în afara celor confirmate până astăzi.

În continuare, activitatea la nivelul celor două secții se desfășoară fără sincope, după ce au fost efectuate lucrări de dezinfecție totală, menținându-se însă în continuare măsuri maxime de siguranță pentru a preveni răspândirea infecțiilor cu noul coronavirus.

S-a decis, însă, ca în zilele următoare, fiecare cadru medical și ceilalți angajați ai spitalului să fie fie testați, la intrarea în tură, cu teste rapide, iar în funcție de rezultat, în cazul unei valori pozitive, se va repeta testarea cu aparatul RT-PCR, pentru un rezultat mai exact. La începutul pandemiei s-au mai efectuat teste rapide la nivelul SJU, dar procedura nu s-a mai repetat, întrucât autoritățile din sănătate publică nu le-au avizat, pe motiv că aceste teste nu au cea mai bună fiabilitate.

Reamintim că, începând de ieri, s-a reluat activitatea și la policlinica Nicolae Titulescu, după ce nu au mai fost depistate cazuri noi de îmbolnăvire în rândul personalului medical.

 

Un caz de infecție cu SARS-CoV-2 a fost depistat și la Inspectoratul Școlar Județean Buzău. Este vorba despre un inginer în vârstă de 56 de ani, de la Departamentul tehnic, responsabil cu investițiile în instituție. Acesta s-a simţit rău la sfârşitul săptămânii trecute, iar după ce simptomele i s-au agravat s-a adresat DSP Buzău, care l-a și testat. Miercuri seară i s-a comunicat rezultatul testului, care a ieșit pozitiv, iar în această dimineață, Direcția de Sănătate Publică a demarat o anchetă epidemiologică în cadrul Inspectoratului Școlar, iar activitatea instituției a fost suspendată, pentru dezinfecție totală.

Inspectorul general, Florina Stoian, spune că cei mai mulți inspectori școlari au lucrat în această perioadă de la domiciliu, astfel că singurul contact direct din cadrul instituției a fost colegul său de birou, care a fost trimis în izolare la domiciliu.

Activitatea IȘJ Buzău a fost suspendată până luni, pentru a se putea face toate operațiunile de dezinfecție, iar ancheta epidemiologică continuă în acest caz, pentru a se identifica toate persoanele cu care bărbatul confirmat ca fiind infectat a intrat în contact.

 

 


Categorii: Actual, Medici, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*