Medicul buzoian Karmencita Pricop devine parlamentar

21 octombrie 2020 | 0 comentarii |

Aceasta va face parte din grupul deputaților PSD, imediat după ce-și încheie mandatul de consilier județean deținut în mandatul 2016-2020, după ce colegul său de partid Sorin Lazăr a dat funcția de parlamentar pentru un post de consilier al Plenului Curții de Conturi.

 

Dr. Karmencita Pricop

Medicul primar medicină internă Karmencita Pricop, unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați medici de ambulatoriu din Buzău va ocupa, foarte curând, un loc în Parlamentul României. Deocamdată pe o perioadă limitată, respectiv până după alegerile parlamentare, care vor avea loc, fie pe 6 decembrie anul acesta, fie în martie anul viitor.

Alăturarea sa, în Camera Deputaților, grupului parlamentar Social-Democrat, vine ca urmare a faptului că Sorin Lazăr, colegul său de partid care a ocupat până marți, 20 octombrie, funcția de președinte al Comisiei pentru buget, Finanțe – Bănci din Camera Deputaților, și-a dat demisia din Parlament pentru a ocupa un post de consilier al Plenului Curții de Conturi.

Dr. Karmencita Pricop s-a aflat pe lista PSD Buzău pentru Camera Deputaților la alegerile din 2016, considerând că are suficientă experiență politică, profesională și managerială pentru a fi un reprezentant serios,corect si cinstit al buzoienilor” în Parlament, dar  numărul mandatelor obținute de social-democrați la Buzău n-a plasat-o pe un loc eligibil, așa că și-a ontinuat activitatea politică în Consiliul Județean. Nu a mai candidat anul acesta pentru un post de consilier la nivel local, așa că imediat după ce-și încheie mandatul își va putea prelua atribuțiunile de parlamentar.

 

Dr. Pricop spune că a acceptat această demnitate, deși pe termen scurt, ca pe o provocare, cu gândul că va putea susține, de la un alt nivel, soluții viabile la problemele sistemului sanitar românesc, aflat în această perioadă într-o criză fără precedent. Trebuie acrodată o importanță relevantă sănătății care, după părerea mea, trebuie să fie politică de stat, statul are obligația de a găsi căi și mijloace pentru asigurarea sănătății tuturor cetățenilor săi. Sunt onorată să preiau această funcție și, alături de colegii mei din Camera Deputaților, să pot contribui prin experiența mea, la găsirea unor soluții care să ne ajute să depășim această criză sanitară fără precedent. Tototdată cred că trebuie făcute eforturi pentru a păstra medicii în țară și să dăm importanța cuvenită acestei probleme, nu doar din punct de vedere al salarizării, ci mai ales al condițiilor de lucru și al respectului de care ar trebui să se bucure această breaslă”, a precizat medicul, pentru SănătateaBuzoiană.ro

Dr. Karmencita Pricop este medic primar medicină internă, cu competență în cardiologie și ecografie și are o experiență profesională de aproape 40 de ani. Din punct de vedere politic, este membru marcant al PSD Buzău, partid pentru care a optat încă de la înființare, a condus timp de mai multe mandate filiala locală a organizației de femei  a PSD și probabil la următoarele alegeri parlamentare se va afla pe un loc eligibil.

 

 


Categorii: Actual, Medici, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*