Medicul Mădălina Mihăilă, noul membru al Comisiei de evaluare a adulților cu handicap

Aceasta o va înlocui pe dr. Lucia Drăgan, care s-a pensionat recent, numirea urmând a fi consfințită de votul consilierilor județeni.

 

Joi, 29 august, este programată pentru ora 9.00, ședința ordinară pe luna în curs a Consiliului Județean Buzău. Pe ordinea de zi sunt 17 proiecte de hotărâre, precum și raportul privind activitatea de soluționare a petițiilor la nivelul Consiliului Județean, în primul semestru al anului în curs.

Printre proiectele care vor fi supuse la vot se numără și cel referitor la modificarea componenței Comisiei de evaluare a persoanelor adulte cu handicap, iar unul dintre membrii acesteia va fi înlocuit de luna viitoare, întrucât și-a încheiat activitatea ca medic de familie, după ce s-a pensionat recent. Este vorba de medicul Lucia Drăgan, care avea calitatea de membru al acestei comisii, la momentul numirii sale fiind propusă administrației locale de către Direcția de Sănătate Publică. Recent, aceasta s-a pensionat la limita de vârstă, iar odată cu încetarea activității medicale, a devenit incompatibilă cu calitatea de membru al comisiei de evaluare. În consecință se impunea înlocuirea sa, iar Direcția de Sănătate Publică a înaintat, recent, o nouă propunere către Consiliul Județean.

Dr. Mădălina Mihăilă este noua nominalizare făcută de autoritatea județeană de sănătate publică pentru a prelua postul de membru în Comisia de evaluare a persoanelor adulte cu handicap, rămas vacant în urma pensionării dr. Lucia Drăgan.

 

Valentin Cirjan si Petre Emanoil Neagu

Aceasta este medic primar în Medicina de Familie și medic specialist în Medicina Muncii, iar dacă proiectul de hotărâre va primi, joi, avizul consilierilor județeni, își va putea îndeplini noile atribuții începând cu luna septembrie. În rest, componența comisiei de evaluare rămâne neschimbată, medicul primar Valentin Coleașă deținând în continuare funcția de președinte, în timp ce asistentul social Daniela Draga, psihologul Ana-Maia Vlade, reprezentantul ONG-urilor, Ștefania Alexăndrică (Crucea Alb-Galbenă), împreună cu dr. Mădălina Mihailă, care va reprezenta Direcția de Sănătate Publică Buzău, vor avea calitatea de membri.

Pe ordinea de zi a ședinței de joi fusese inclus inițial și un alt proiect de hotărâre, care a fost însă supus la vot într-o ședință extraordinară ce a avut loc în această dimineață.

Este vorba de proiectul referitor la un împrumut acordat primăriei din Râmnicu Sărat, care a fost adoptat cu unanimitate de voturi. Președintele Petre Emanoil Neagu și primarul din Râmnicu Sărat, Valentin Cîrjan, au ținut să le mulțumească pentru votul dat consilierilor județeni, în special celor din Opoziție, dat fiind faptul că, pe fondul prezenței reduse în rândul consilierilor PSD, aceștia nu au avut azi majoritatea necesară, iar în condițiile unui vot negativ din partea celorlalți, proiectul ar fi fost respins.

 

Ordinea de zi a ședinței ordinare care va avea loc joi dimineață include următoarele proiecte:

 1. Aprobarea repartizării unei sume din fondul de rezervă bugetară prevăzut în bugetul propriu al Județului Buzău pe anul 2019 Unității Administrativ-Teritoriale Municipiul Rm. Sărat (supusă aprobării în ședința extraordinară a Consiliului Județean Buzău din data de 26 august 2019).
 2. Rectificarea a IV-a a bugetului propriu al Județului Buzău pe anul 2019.
 3. Rectificarea a II-a a bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2019 al Centrului Școlar de Educație Incluzivă Buzău.
 4. Rectificarea a III-a a bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2019 al Spitalului Județean de Urgență Buzău.
 5. Rectificarea a I a bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2019 al Muzeului județean Buzău.
 6. Rectificarea a II-a a bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2019 al Bibliotecii județene „Vasile Voiculescu” Buzău.
 7. Rectificarea a I a bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2019 al Societății „Domenii Prest Serv” SRL Buzău.
 8. Repartizarea unor sume din bugetul propriu al Județului Buzău pe anul 2019 pentru unele unități de cult religios recunoscute în România.
 9. Înlocuirea anexei nr.2 la Hotărârea Consiliului Județean Buzău nr.272 din 27 noiembrie 2018 privind stabilirea taxelor și tarifelor de nivel județean pentru anul 2019.
 10. Aprobarea trecerii în proprietatea privată a Județului Buzău și aprobarea vânzării a două loturi de teren în suprafață totală de 2078 mp. situate în municipiul Buzău, strada Stadionului nr. 7 către concesionarul Societatea „Sigma Premium” SA.
 11. Aprobarea temei de proiectare și a inițierii procedurii de achiziție publică a documentației tehnico-economice aferente promovării proiectului „Realizare Parc balnear, staţiunea Sărata Monteoru, comuna Merei”.
 12. Modificarea Hotărârii Consiliului Județean Buzău nr. 287/2017 privind aprobarea promovării proiectului „Parteneriat pentru etică și integritate în Consiliul Județean Buzău” în cadrul  Programului Operațional Capacitate Administrativă, Axa prioritară 2 „Administrație publică și sistem judiciar accesibile și transparente”, Obiect specific 2.2 „Creșterea transparenței, eticii și integrității în cadrul autorităților și instituțiilor publice”.
 13. Aprobarea modificării nivelului unor posturi din statul de funcții al Spitalului Județean de Urgență Buzău.
 14. Aprobarea numărului de personal, numărului de funcții publice, a organigramei și statului de funcții ale Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Buzău.
 15. Aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a Consiliului Județean Buzău – formă actualizată conform Codului administrativ.
 16. Aprobarea componenţei nominale a Comisiei de evaluare a persoanelor adulte cu handicap Buzău – forma actualizată II.
 17. Aprobarea participării unei delegații a Consiliului Județean Buzău în Republica Moldova la Festivalul Cultural al Românilor de Pretutindeni 13-15 septembrie 2019.
 18. Aprobarea acordării unor premii elevilor – șefi de promoție 2019 ai Școlii Militare de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia” – Boboc.

 

 1. RAPOARTE, INFORMĂRI:

 Raport semestrial privind activitatea de soluționare a petițiilor ianuarie-iunie 2019.

 


Categorii: Actual, Autoritati, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*