Medicul veterinar buzoian Dănuț Păle este, de astăzi, vicepreședinte al ANSVSA

10 februarie 2022 | 0 comentarii |

Ordinul de numire, semnat de premierul Nicolae Ciucă, a fost publicat miercuri seară, în Monitorul Oficial, odată numirea fostului vicepreședinte Alexandru Nicolae Bociu în funcția de președinte al instituţiei.

 

Dănuț Păle

Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), are, de astăzi, o nouă conducere. Liberalul Alexandru Nicolae Bociu și medicul veterinar buzoian social-democrat Dănuț Păle au fost numiți, de premierul Nicolae Ciucă, în funcțiile de președinte, cu rang de secretar de stat, respectiv, de vicepreședinte, cu rang de subsecretar de stat, printr-o decizie publicată miercuri seară, în Monitorul Oficial.

În data de 09.02.2022, s-a publicat în Monitorul Oficial decizia privind numirea în funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, cu rang de secretar de stat, a domnului Alexandru Nicolae Bociu, pentru o perioadă de 5 ani. Noul oficial a ocupat funcția de vicepreşedinte, cu rang de subsecretar de stat, al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.

Totodată, prin decizia Prim-ministrului, a fost numit în funcția de vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, cu rang de subsecretar de stat, domnul Dănuț Păle. Domnul Dănuț Păle îl înlocuieşte în echipa de conducere a instituţiei pe domnul Alexandru Nicolae Bociu, care a fost eliberat din funcţia de vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor”, a transmis astăzi, ANSVSA, printr-un comunicat.

 

Contactat de reporterii SănătateaBuzoiană.ro, nou vicepreședinte al ANSVSA, care va avea ca principale atribuțiuni Controlul oficial, Relația cu organizațiile profesionale și Relația cu Parlamentul, a declarat că este onorat de numirea în noua funcție și este convins că va face echipă bună cu președintele și ceilalți reprezentanți ai Autorității pentru că, așa cum a declarat și în alte ocazii, „sănătatea, umană sau animală, ca și siguranța alimentară, nu au culoare politică și reprezintă o componentă importantă a siguranței naționale”. În plus, medicul veterinar buzoian spune că „nu există niciun motiv care să ne împiedice să facem treabă, pentru că legislație există, condiții de aplicare sunt, slavă Domnului. Poate ar mai fi nevoie de ceva în plus la buget, dar am convingerea că și această problemă va fi rezolvată la rectificarea bugetară. Important  este să ne apucăm serios de treabă și să facem cu toții eforturile necesare, pentru că mai ales în această perioadă, când pandemia ne-a afectat pe toți, atât din punct de vedere al sănătății cât și social și economic, este nevoie mai mult ca oricând de unitate, de viziune și de responsabilitate”, a precizat dr. Dănuț Păle, noul vicepreședinte al ANSVSA, amintind că, perioada imediat următoare va fi una foarte încărcată, având în vedere că Direcțiile Sanitar Veterinare județene încheie contractele cu medicii veterinari concesionari.

 

Dr. Florin Sangiu

Medicii veterinari buzoieni sunt convinși că experiența profesională și cea de parlamentar pe care le deține dr Dănuț Păle vor fi „de mare folos în deciziile pe care le va lua Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranta Alimentelor”.

Președintele Colegiului Județean Buzău al Medicilor Veterinari, dr. Florin Sangiu, cel care i-a succedat la conducerea organizației profesionale doctorului Păle, a precizat, pentru SănătateaBuzoiană.ro, că deși politic au viziuni diferite (unul este liberal, celălalt, social-democrat), din punct de vedere profesional, moral și uman îl apreciază în mod deosebit pe noul vicepreședinte al ANSVSA. Este convins că „prin experiența bogată pe care o deține, atât în plan profesional cât și organizatoric, dar și în plan legislativ, ca urmare a mandatului de parlamentar pe care și l-a onorat printr-o implicare depsebită în problemele agriculturii și ale sănătății animale, precum și pentru reglementarea profesiei de medic veterinar, va aduce un plus de valoare instituției în conducerea căreia a fost numit. Personal, ca buzoian, dar și ca medic veterinar, am convingerea, la fel ca și cei mai mulți dintre colegii noștri, că putem profita, la modul pozitiv, de experiența lui și suntem convonși că vom colabora în continuare foarte bine, așa cum s-a întâmplat și în perioada în care a fost parlamentar, când a promovat legile de care era nevoie și s-a implicat în rezolvarea multor probleme specifice sănătății veterinare și siguranței alimentelor”, a subliniat dr. Florin Sangiu.

 

Medicul Dănuț Păle este medic veterinar, iar de-a lungul carierei a deținut, timp de cinci mandate, funcția de președinte al Colegiului Medicilor Veterinari Buzău și de vicepreședinte la nivel național al aceluiași for profesional.

În perioada 2012-2016 a fost consilier județean, iar în plan local s-a ocupat, printre altele, de gestionarera problemnei câinilor comunitari.

În legislatura 2016-2020 a fost ales deputat de Buzău, pe listale PSD, perioadă în care a deținut funcția de vicepreședinte al Comisiei pentru Agricultură, Silvicultură, Industrie Alimentară și Servicii specifice. S-a remarcat prin cele mai multe inițiative legislative ale unui parlamentar buzoian, între care noua Lege a medicului veterinar.

În cei patru ani în care a fost parlamentar, dr. Dănuț Păle a fost inițiator sau coinițiator al aproape 185 de proiecte de lege, din care 61 au fost aprobate și promulgate.

Din 31 decembrie 2021 și până ieri, 9 februarie 2022, s-a ocupat de sănătatea animală din comunele Costaști și Stâlpu.

 

 

 

 

 


Adaugati un comentariu


 

*