Ministerul Sănătății reia Campania de vaccinare, la Țăndărei

Aici, potrivit datelor transmise de Direcțiile de Sănătate Publică din țară, există cea mai scăzută rată a vaccinării din țară.

 

Ministerul Sănătăţii (MS) anunță că reia, în parteneriat cu UNICEF şi OMS, în data de 7 mai 2019, campania de informare şi recuperare a vacinării. Ministrul Sorina Pintea sublinia, luna trecută, cu prilejul lansării cercetării „Atitudinea personalului medical legată de vaccinare”, de către Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România (COPAC), că după mobilizarea din campania similară de anul trecut, autoritățile sanitare județene s-au delăsat, astfel că a scăzut din nou rata imunizării, iar cazurile de boli prevenibile prin vaccinare s-au înmulțit.

Avem în creştere numărul cazurilor de rujeolă. Am făcut anul trecut acea campanie. Se pare că, în timp ce noi făceam campania, a fost perfect dacă se duce ministrul, Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi UNICEF. Cum am terminat campania, cum a început să crească iarăşi numărul de cazuri. Nu este normal, de la 21 de cazuri pe săptămână să ajungem la 102 din nou, semn că ne interesează din plin, dar pornim din nou campania săptămâna viitoare”, a declarat ministrul Sănătății.

 

Campanie Buhusi (foto arhiva)

Noua campanie va debuta la Ţăndărei, judeţul Ialomiţa, întrucât, în urma analizei datelor transmise de Direcţiile de Sănătate Publică (DSP) din ţară, a fost aleasă pentru această campanie, comunitatea cu rata cea mai scazută de vaccinare.

Pentru desfăşurarea campaniei, în perioada 7 – 10 mai, va funcţiona un centru provizoriu de informare şi vaccinare la sediul consiliului local din localitatea Ţăndărei. Sesiunile de informare vor fi susţinute de medici specialişti în promovarea sănătăţii, iar la activitatea de vaccinare, alături de medici de familie din localitate, vor participa suplimentar şi alţi medici şi asistente din zonă”, se menționează într-un comunicat remis de MS.

Aceeași sursă arată că, potrivit situaţiilor transmise de DSP Ialomiţa, în Ţăndărei, în anul 2018, rata de vaccinare a fost de 17,5%. Mai exact, dintre cei 720 de copii catagrafiaţi, au fost vacinaţi 126. De asemenea, în primul trimestru al anului 2019, rata de vaccinare în Ţăndărei a fost de 2,3%.

 

 


Adaugati un comentariu


 

*