Ministrul Sănătății, în inspecție la spitalul pe care l-a manageriat

Sorina Pintea a dorit să verifice modul în care sunt cheltuiți banii pe care ministerul i-a alocat Spitalului Județean de Urgență (SJU) din Baia Mare.

 

Ministrul Sorina Pintea continuă seria controalelor pe care le efectuează personal în spitalele din țară, scopul principal fiind verificarea modului în care sunt utilizați banii pe care ministerul i-a alocat anul acesta fiecărei unități medicale, pentru achiziția de aparatură și alte investiții. Chiar dacă ministrul nu va ajunge chiar la fiecare spital, o verificare minuțioasă în acest sens va fi făcută în cazul fiecărei unități medicale care a beneficiat de alocări de fonduri, Sorina Pintea anunțând zilele trecute că există spitale care nu au finalizat până acum nicio procedură de achiziție, iar acestea urmează să piardă banii primiți, care vor fi redistribuiți către alte unități sanitare ce s-au descurcat mai bine în acest sens.

După vizita făcută în urmă cu o săptămână la spitalul din Bistrița Năsăud, Sorina Pintea a mers ieri în control la spitalul pe care l-a manageriat timp de cinci ani, înainte de a fi numită în funcția de ministru. Este vorba de SJU Baia Mare, unitate care a primit 14 milioane de lei de la Ministerul Sănătății, pentru achiziția de aparatură medicală și pentru reabilitarea, modernizarea și retehnologizarea mai multor secții și structuri ale unității.

 

Cu această ocazie, fostul manager – actual ministru, a constatat că la spitalul din Baia Mare a fost achiziționată aparatură modernă pentru secția de Neurochirurgie, fiind totodată finalizate lucrările de reabilitare a secției de anatomie patologică. De asemenea, tot cu ajutorul banilor alocați de la minister, la nivelul spitalului urmează să fie înființat un bloc operator pentru chirurgia cardiovasculară. În ceea ce privește investițiile planificate pentru viitorul apropiat, acestea vor viza modernizarea și retehnologizarea completă a bucătăriei spitalului și renovarea holului de la intrare.

Sorina Pintea s-a declarat mulțumită de ceea ce a găsit la spitalul din Baia Mare, precizând că acesta este unitatea sanitară cea mai complexă de la nivelul județului Maramureș, asigurând asistență medicală pentru circa 100.000 de locuitori din municipiul Baia Mare, respectiv, pentru circa 500.000 de locuitori, de la nivelul întregului județ. În plus, pentru unele specialități precum cardiologia intervențională, neurochirurgie sau chirurgie vasculară periferică, spitalul oferă servicii medicale și pentru pacienții din județele Sălaj și Satu Mare.

 

Cu ocazia aceleiași vizite în județul de unde a plecat la minister, Sorina Pintea a participat și la inaugurarea unui punct de lucru SMURD, în localitatea Șomcuta Mare. Acest nou punct va deservi aproximativ 40.000 de persoane din regiunea Valea Chioarului, de pe teritoriul județului.

Cu ocazia tăierii panglicii inaugurale, ministrul Sorina Pintea a declarat că „Nevoia serviciilor medicale de urgență în această zonă a fost analizată în Comisia interdepartamentală de urgență. Indicatorii au arătat că era nevoie de acest punct de lucru. Atunci când va fi organizat și serviciul de descarcerare, vom avea implementat în această zonă un serviciu integrat Ambulanță – SMURD pentru servicii paraclinice de urgență. Se demonstrează încă o data că ceea ce am spus de mai multe ori este adevărat, sănătatea nu are culoare politică. Dacă exista unitate și voință, lucrurile se mișcă. Felicit pe toți cei care lucrează în acest nou departament, pompieri, asistenți medicali, paramedici, care asigură servicii de urgență 24 de ore din 24”.

 

(Sursă foto: Sorina Pintea/Facebook)

 


Adaugati un comentariu


 

*