Misiune umanitară: ucraineni răniți, transportați de Forțele Aeriene Române la spitale din Danemarca

12 iunie 2022 | 0 comentarii |

O aeronavă C-27 J Spartan a Forţelor Aeriene Române efectuează o misiune de transport umanitar, pentru preluarea şi transportul unor pacienţi ucraineni care vor fi trataţi în spitale din Copenhaga.

O nouă misiune umanitară a Forțelor Aeriene Române are loc duminică dimineață, când, o aeronavă C-27 J Spartan, configurată pentru misiuni medicale, efectuează o misiune de transport umanitar pe ruta Otopeni – Rzeszów–Jasionka (Polonia) – Copenhaga (Danemarca) – Otopeni, informează Ministerul Apărării Naționale (MApN).

Astfel, trei pacienţi ucraineni, în vârstă de 18, 49 şi, respectiv, 50 de ani, vor fi preluaţi de pe Aeroportul Internaţional Rzeszów-Jasionka şi transportaţi la Copenhaga pentru tratament în unităţi medicale din Danemarca, se arată într-un comunicat al MApN.

Aeronava militară a decolat din Baza 90 Transport Aerian în jurul orei 9.00, având la bord o echipă medicală formată din specialişti ai Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti şi ai Bazei 90 Transport Aerian, care monitorizează pacienţii pe timpul zborului.

Solicitarea de transport aerian a fost făcută de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, după o cerere a Ucrainei în baza Mecanismului de Protecţie Civilă al Uniunii Europene, prin intermediul platformei Early Warning and Response System (EWRS) – mecanism creat de Comisia Europeană pentru facilitarea transferului de pacienţi din Ucraina către ţările membre.


Categorii: Actual, Medici, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*