Monica-Emanuela Althamer îl înlocuiește pe medicul Horațiu Moldovan, la Ministerul Sănătății

29 ianuarie 2021 | 0 comentarii |

Noul secretar de stat s-a remarcat ca navigator de pacienți în cadrul asociației Asociația Magic și a mai fost secretar de stat în echipa lui Vlad Voiculescu în Guvernul Cioloș.

 

Monica-Emanuela Althamer a fost numită în funcţia de secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătăţii, printr-o decizie a premierului Florin Cîţu, publicată joi seară, în Monitorul Oficial. Aceasta îl înlocuiește pe medicul Horațiu Moldovan, venit în Ministerul Sănătății odată cu fostul ministru Victor Costache, a cărei revocare a fost semnată de premier în aceeași zi.

Monica Althamer este al doilea secretar de stat cu care ministrul Vlad Voiculescu își înnoiește echipa, după medicul infecționist și epidemiolog Andreea Moldovan, fost director medical al spitalului COVID din Brașov.

Este cunoscută pentru activitatea de navigator de pacienți desfășurată în cadrul Asociației Magic, un ONG fondat de Melania Medeleanu și Vlad Voiculescu, prin intermediul căreia sute de copii cu boli grave și familiile lor au fost ajutați să trecă mai ușor peste suferință și să beneficieze de tratamentel de care au nevoie.

Navigatorii de pacienți, de regulă reprezentanții unor ONG-uri, sprijină și îndrumă pacienții cu boli grave să se descurce în sistemul de sănătate – să ajungă la medic, să își faca analizele și investigațiile medicale etc.

 

Monica-Emanuela Althamer are 42 de ani, este licențiată în Teologie și Limba și literatura engleză la Universitatea de Vest din Timișoara și a fost profesor la Liceul Grigore Moisil din Timișoara și a fost secretar de stat în Ministerul Sănătății și în primul mandat al lui Vlad Voiculescu, în perioada 7 iulie 2017-16 ianuarie 2017, când s-a ocupat de relația cu pacienții.

Din anul 2011 a devenit consilier pentru pacienții diagnosticați cu afectiuni oncologice, mai întâi la Asociația Dăruiește Viață, apoi la Asociația Magic.

În 2015, ea a fost desemnată „femeia anului” la categoria Promovarea și Apărarea Drepturilor Copilului, de revista Avantaje.

Tot joi, Florin Cîţu i-a eliberat din funcţia de consilier onorific al prim-ministrului pe Cristian Nevzoreanu, Manuela Hărăbor, Mădălina Carmen Hristu.

 


Adaugati un comentariu


 

*