Mulți pacienți ajung la spital după ce au preferat să nu se vaccineze și s-au tratat singuri de Covid-19

28 octombrie 2021 | 0 comentarii |

În multe cazuri, starea lor este agravată din cauza medicamentelor luate „după ureche” și a faptului că au amânat până în ultima clipă prezentarea la medic.

 

Pe măsură ce interesul pentru vaccinare a crescut, antivacciniștii au schimbat placa, acuzând autoritățile că nu au aprovizionat spitalele cu medicamente pentru tratamentul pacienților cu Covid-19 și au preferat să „arunce” banii pe vaccinuri. În postările publice pe această temă se minimizează riscurile îmbolnăvirii și sunt oferite tot felul de remedii. Chiar sunt recomandate și anumite medicamente care ar vindeca boala și care  nu se vrea să fie administrate în spitale, pentru că sunt prea ieftine și deci prea puțin profitabile pentru „Big Pharma”.

Din păcate, încă există destul de mulți oameni dispuși să se trateze cu orice astfel de remedii distribuite pe rețelele de socializare, decât să meargă să se vaccineze pentru a preveni boala. Cu alte cuvinte, nu au încredere într-un vaccin testat și autorizat în întreaga lume, dar preferă să ia medicamente de care nu au auzit până acum și ale căror efecte nu le cunosc, la recomandarea unor indivizi care nu au nici un fel de pregătire medicală și de multe ori necunoscuți.

 

Efectele acestui fenomen se văd la spital, unde pacienții  în cauză ajung cu o stare alterată, atât din cauza infecției cât și a medicamentelor pe care le-au luat după ureche, în speranța că se pot trata singuri, acasă.

Despre acest fenomen a vorbit și medicul ATI Elena Copaciu, de la Institutul Matei Balș, tot printr-o postare pe rețelele de socializare. Medicul spune că a scăzut mult vârsta pacienților cu forme grave de Covid-19 care ajung la spital, precizând și principalele situații în care aceștia se prezintă la unitățile sanitare.

Regula e prezentare tardivă, fibroză pulmonară deja constituită, Ivermectină până la toxicitate hepatică, Tocilizumab de multe ori prea târziu dat (dacă o fi bun de ceva), aparținători care aleargă disperați după Favipiravir (prea puține evidențe și prea mare risc teratogen), Remdesivir (evidențe discutabile) sau, iar Tocilizumab (multe reactii adverse și beneficii incerte). Și tot nu înțelegem că cel mai sigur tratament este prevenția? Adică, vaccinul?” – a scris dr. Elena Copaciu în postarea făcută pe Facebook.

 

Dr.Elena Copaciu

Medicul vorbește și despre această apetență a multora dintre români de a-și lega speranțele de unele tratamente care par să dea unele rezultate în tratamentul Covid-19, ignorând un principiu universal valabil conform căruia este mai eficient să previi decât să  combați. „Sperați în anticorpii monoclonali;  nu sunt panaceu universal si sunt tot mecanism ARN! Nevaccinaților privilegiați tratați precum Donald Trump, nu va temeți de acest mecanism ARN, ci doar de cel inclus în vaccinuri? Se pare ca vom avea și antiviral specific, Molnupiravir, veste extraordinară, dar să vedem analiza organismelor de reglementare și să nu uitam că tratamentul cel mai sigur e prevenția!” a mai scris dr. Elena Copaciu.

Totodată, aceasta relatează că mulți pacienți devin agresivi atunci când medicii îi întreabă dacă sunt sau nu vaccinați, fără a înțelege care este, de fapt, rostul acestei întrebări. „Pacienții devin agresivi când îi întrebi dacă sunt sau nu vaccinați, dar ne facem doar datoria unei anamneze medicale complete. La ATI nici nu mai contează dacă sunt sau nu vaccinați”, a concluzionat, amar, medicul de la Matei Balș.

 


Categorii: Actual, Medici, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*