Noua șefă a CJAS Buzău are la dispoziție zece zile pentru a rezolva problema medicului Maria Ușurelu

20 august 2021 | 3 comentarii |

Casa Națională de Asigurări de Sănătate a dispus, în urma controlului efectuat la CJAS Buzău, două măsuri care trebuie luate de noua conducere, una care trebuie dusă la îndeplinire în 10 zile, iar alta, cu caracter permanent.

 

Noul director general executiv al CJAS Buzău, Eliza Oncel, numită în funcție abia de două zile, are de rezolvat, în perioada imediat următoare, două probleme dispuse de conducerea CNAS, ca urmare a controlului care a avut loc la Buzău după scandalul suspendării contractului medicului de familie Maria Ușurelu, de la Merei, și rămânerea a mii de oameni fără medicul de familie care-i îngrijește de 40 de ani și la care nu vor să renunțe sub niciun motiv.

Mihaela Tănase, purtătorul de cuvânt al CNAS, a precizat pentru SănătateaBuzoiană.ro că una dintre dispoziții se referă la „reanalizarea tuturor documentelor depuse de medicul Maria Ușurelu la CJAS Buzău, în calitate de furnizor de servicii medicale, pentru a se stabili dacă se îndeplinesc condițiile încheierii contractului”, având în vedere faptul că aceste documente și chiar lista de pacienți au fost depuse în termenul legal. Măsura trebuie dusă la îndeplinire în zece zile, așa că noul director general executiv al CJAS Buzău va trebui să scoată castanele aruncate în foc de alții, cu mâna ei, iar asta într-un timp limitat.

 

Dr Maria Ușurelu

A doua măsură dispusă de CNAS în urma controlului desfășurat la Buzău va fi dusă la îndeplinire tot de directorul general, care „trebuie să constituie o comisie de soluționare a contestațiilor, la nivelul CJAS Buzău. Măsura are caracter permanent și are drept scop soluționarea la nivel local a eventualelor contestații ale unor furnizori de servicii medicale sau ale asiguraților”, a declarat Mihaela Tănase pentru SănătateaBuzoiană.ro.

Reamintim cititorilor noștri că detașarea Elizei Oncel în cea mai importantă funcție de la CJAS Buzău  a avut loc miercuri, 18 august 2021, după un control desfășurat de CNAS la Buzău și în condițiile în care la cele trei runde de concurs organizate pentru ocuparea acestui post, niciunul dintre candidați nu a reușit să obțină punctaj de promovare.

Controlul a avut loc după ce, la Buzău a izbucnit scandalul în urma căruia a fost suspendat contractul medicului de familie Maria Ușurelu de la Merei, iar astfel, 4000 de oameni au rămas fără medic de familie.

Prin detașarea unui director general străin de județ, până la ocuparea postului prin concurs, conducerea centrală vrea să liniștească „spiritele” care au perturbat în ultimul timp activitatea instituției buzoiene, referitor la activitatea căreia au fost formulate numeroase plângeri și reclamații la CNAS și chiar la organele de cercetare penală.

Rămâne de văzut dacă aducerea Elizei Oncel la conducere va reuși să reinstaleze calmul în CJAS Buzău și să elimine suspiciunile care planază asupra instituției…

 


Categorii: Actual, C.A.S., Jobs, Stiri

Comentarii (3)

  1. Ionica Tarau spune:

    Doar un om iresponsabil, inconstient poate lasa peste 4000 de cetățeni fara medic. Multi au nevoi pentru rețete, alții pentru scrisori medicale, o parte din ei au handicap sau au prezentări la evaluare comisie de invaliditate…
    Cat de iresponsabil sa fii sa lași 7000 de pacienti care erau înscriși la 3 medici de familie, la unul singur, pentru că unul a decedat iar altul are suspendat contract? Cine poate oferi 7000 de consultații în 20 de zile lucrătoare, doar un singur medic… ramas acolo…?
    Trist, la nimeni nu mai pasă… de nimeni se pare…

    • Gheorghe spune:

      Nu zic ca nu aveti dreptate si ca nu e normal sa se intrerupa brusc contractului unui medic asa. Intrebarea mea este alta, daca un medic nu poate fizic sa ofere 7000 de consultatii in 20 de zile lucratoare, poate in schimb sa ofere 4000 de consultatii in 20 de zile lucratoare?

      • Ionica Tarau spune:

        Bineînțeles că nu poate, nici fizic și nici legal. Tocmai de aceea normativele prevăd 3 medici pentru cei 7.000 de pacienți și cu atât mai mult este nevoie să se repare greșeala care s-a făcut, iar doamna doctor să își reia activitatea.
        Ceea ce tebuie înțeles este însă că nu toți cei 3.000 sau 4.000 de pacienți pe care i-ar avea un medic merg la consultație în fiecare lună, iar potrivit normelor Contractului-cadru, maximum de consultații pe zi este 28.
        Problema care s-a creat este însă că singura soluție pentru ca cei 7.000 de pacienți să nu fie „aruncați” în grija singurului medic rămas este ca doamna dr Ușurelu să își reia contractul.

Adaugati un comentariu


 

*