Pacienți invitați la coafor pentru intervenții medicale estetice

18 februarie 2019 | 0 comentarii |

Poliția a demarat o anchetă în acest caz, ca urmare a sesizării venite din partea Colegiului Medicilor din Suceava.

 

Sursa: Facebook

Se pare că medicina estetică a devenit un domeniu în care multe lucruri sunt posibile. Preocupați prea mult de modul în care doresc să arate, pacienții sunt, uneori, mai puțin atenți la detalii importante cum ar fi, de exemplu, pregătirea medicului căruia i se adresează sau condițiile în care au loc intervențiile la care se lasă supuși.

Cazul falsului chirurg estetician care a profesat în clinci clinici private din Capitală este deja celebru, dar scandalul stârnit se pare că nu i-a împiedicat pe reprezentanții unor clinici de înfrumusețare să reconsidere modul în care acordă servicii pacienților, continuând să le pună sănătatea în pericol.

Având în vedere cele petrecute recent, autoritățile și organizația profesională reprezentativă a medicilor din România și-au sporit vigilența, astfel că un nou caz a fost semnalat la Suceava.

De această dată nu mai este vorba de un medic fals ci de o clinică de estetică ce își invită pacientele la coafor, pentru tratamente de înfrumusețare ce presupun proceduri medicale care nu pot fi aplicate de oricine și în orice condiții.

 

Dr. Sorin Hancu

Sesizarea a venit din partea Colegiului Medicilor din Suceava, după ce prin oraș au apărut mai multe anunțuri prin care clinica Swiss EstetiX, care se recomandă ca fiind „Clinica Vedetelor”. Aceasta își invită pacienții la un coafor din oraș, pentru a beneficia de o serie de proceduri de înfrumusețare precum mărire de buze sau pomeți, ștergerea ridurilor, slăbire localizată, umplere și depigmentare de cearcăne și așa-numita „terapie vampir”.

Toate aceste intervenții presupun însă proceduri care țin de sfera medicală, iar reprezentanți Colegiului Medicilor din Suceava s-au autosesizat, pentru că în evidențele organizației nu este înregistrată nicio o unitate medicală cu un astfel de profil. „Trebuia să se înregistreze ca şi clinică, unitate medicală privată şi locaţia unde îşi desfăşoară activitatea, dar nu avem nimic de acest fel. Ei spun pe internet că sunt clinica numărul 1 în estetică din Bucureşti, nu avem un nume, nimic. Am auzit că se desfăşoară activitatea medicală într-un coafor. Noi nu avem treabă, asta anchetează Poliţia. Noi vrem numai să fie în deplină legalitate, pentru că astfel de practici, în spaţii complet necorespunzătoare, pot fi un real pericol pentru sănătate. Se pot transmite boli foarte grave cum este SIDA, hepatita C sau infecţii, ori Colegiul Medicilor are această obligaţie, de a veghea la buna desfăşurare a actului medical, atât în privinţa medicilor, cât şi a locaţiilor în care aceştia îşi desfăşoară activitatea”, a precizat dr. Sorin Hâncu, președintele Colegiului Medicilor Suceava.

 

Sursa: Facebook

Acesta a adăugat că a sesizat Polița și că este posibil ca astfel de intervenții să se mai fi efectuat și până acum, însă organizația pe care o reprezintă nu a avut cunoștință de acest lucru.

Anunțurile postate prin oraș invită pacienții la consultații pentru data de 25 februarie, dar se pare că reprezentanții clinicii vin lunar la Suceava, unde au mai efectuat astfel de proceduri la coaforul respectiv, fără a se cunoaște însă dacă acestea au fost aplicate de personal medical calificat.

Polițiștii suceveni au confirmat faptul că a fost demarată o anchetă in rem în urma sesizării venite din partea Colegiului Medicilor și se fac cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de înșelăciune.

Clinica bucureșteană se laudă cu o mare popularitate în rândul vedetelor, pe site-ul propriu fiind publicate testimoniale aparținând unor „personalități” extrem de populare în show-biz și în publicațiile ori emisiunile de can-can care, de multe ori, revin în atenția publicului consumator de astfel de știri cu subiecte legate de ultimele intervenții de medicină estetică la care au mai apelat în ultima vreme.

În curând, competențele medicilor esteticieni vor fi reglementate printr-un act normativ care se află în lucru la Ministerul Sănătății.

 


Adaugati un comentariu


 

*