„Patru ani de construcție și progres” – promisiunea noului președinte al Colegiului Medicilor Stomatologi din România

4 decembrie 2023 | 0 comentarii |

Dr. Florin Lăzărescu va conduce organizația profesională împreună cu medicii Bogdan Bâldea, Rareș Buduru, Rareș Buduru, Luminița Oancea, Smărăndița Păcuraru, Dan Căminescu și Mariana Cărămidă. 

 

Ales în funcția de președinte cu 79,67% dintre voturile valabil exprimate de membrii Adunării Generale a Colegiului Medicilor Stomatologi din România (CMSR) dr. Florin Lăzărescu va asigura activitatea organizației profesionale și va reprezenta interesele medicilor stomatologi în raport cu autoritățile în următorii patru ani, alături de șase medici stomatologi care fac parte din noul Birou Executiv Național al CMSR: prof. assoc. dr. Bogdan Bâldea, dr. Rareș Buduru, șef lucr. dr. Luminița Oancea și dr. Smărăndița Păcuraru care vor îndeplini atibuțiile funcției de vicepreședinte, dr. Dan Căminescu – secretar general și dr. Mariana Cărămidă – trezorier.

Noua echipă de la vârful CMSR promite că va asigura reprezentarea echilibrată a practicienilor și mediului universitar, beneficiind de sprijinul masiv din partea comunității medicilor stomatologi, a căror prezență la votul pentru conducerea CMSR a fost de șase ori mai mare față de alegerile precedente, în marile orașe din țară.

 

Printre obiectivele asumate de noul președinte al CMSR se numără consolidarea rolului organizației profesionale în relația cu forurile decizionale interne și internaționale și protejarea drepturilor și intereselor profesionale ale medicilor stomatologi din România, având ca priorități facilitarea accesului tuturor pacienţilor români la serviciile stomatologice și clarificarea cadrului de funcționare și reglementare a profesiei.

„Urmează patru ani de construcție și progres. CMSR trebuie să își asume un rol activ în plan social și în relația cu autoritățile. Misiunea noastră, a noii conduceri, este să ne asigurăm că vocea stomatologilor va fi auzită atât de instituțiile statului român, pe a căror cooperare loială contăm, cât și de partenerii internaționali. Vrem să implementăm reformele necesare și să ne asigurăm că acestea vor fi durabile”, afirmă dr. Florin Lăzărescu.

 

Dr. Florin Lăzărescu este Secretar General al Societății Europene de Cosmetică Dentară (ESCD), organizație profesională pe care anterior a condus-o ca președinte, precum și membru fondator și Secretar General al Societății de Stomatologie Estetică din Romania (SSER).

Este  autor a numeroase lucrări de specialitate pe tema stomatologiei și al cărții „Incursiune în estetica dentară” publicată și distribuită în 10.000 de exemplare, iar ca recunoaștere a muncii sale, Quintessence a publicat volumul „Comprehensive Esthetic Dentistry” în limba engleză, în 2015, urmat în 2017, de ediția în limba chineză. Practica sa este una bazată din punct de vedere estetic, cu accent pe procedurile de restaurare din ceramică integrală și stomatologia estetică.

 

Noul președinte al CMSR susține, într-o postare pe pagina sa de socializare, că și-a asumat „candidatura la funcția de președinte al CMSR pentru că decalajul dintre acest organism și membrii săi devenea din ce în ce mai mare. Calitatea serviciilor stomatologice din România este, deja, comparabilă cu cea din occident. Iar asta se datorează fiecăruia dintre voi (n.r. medicii stomatologi), cei care ați ales să practicați și să investiți în cabinetele voastre, pentru a oferi servicii de înaltă calitate în comunitățile din care faceți parte. A venit timpul ca și CMSR să se ridice la nivelul medicilor pe care îi reprezintă și să le apere interesele legitime”, afirmă dr. Florin Lăzărescu.

Mulțumindu-le tuturor colegilor care au participat la votul din 11 noiembrie, în teritoriu și celor care „s-au implicat în dezbateri și au propus soluții”, noul președinte al CMSR le transmite că este nevoie în continuare de energia tuturor  și subliniază că „CMSR nu trebuie să fie o cameră a ecourilor, în care propriile crezuri ne sunt amplificate, ci un mediu care să încurajeze dezbaterile și schimbul de opinii”. 

 

Credit foto: HealthDay.com

Pentru alegerile CMSR, echipa coagulată în jurul dr. Florin Lăzărescu a propus comunității medicilor stomatologi platforma de dezbateri și dialog „Progresul începe cu un pas în față”. În urma consultărilor cu colegii din întreaga țară, au fost asumate 10 obiective care ar urma să fie îndeplinite de noua echipă de conducere a CMS, iar dr. Florin Lăzărescu spune acum că „urmează o perioadă plină, în care atât conducerea centrală cât și cele locale demarează acțiunile necesare pentru a seta cadrul corect de funcționare. Ne-am asumat obiective clare, măsurabile, tocmai pentru a exista trasabilitatea de care Colegiul are nevoie, pentru a recâștiga încrederea comunității stomatologice, a partenerilor locali și internaționali. Avem nevoie de implicarea tuturor pentru ca CMSR să ajungă la standardele ridicate pe care, fiecare dintre noi, le-a stabilit în propriile cabinete. Împreună, vom recâștiga această încredere”, a concluzionat noul președinte al CMSR. 

 

Cele 10 obiective asumate de noul Birou al CMSR: 

  1. Clarificarea cadrului de funcţionare şi reglementare, prin consultarea transparentă a reprezentanţilor medicilor stomatologi;
  2. Asigurarea finanţării serviciilor stomatologice din fonduri publice;
  3. Atragerea fondurilor europene în sistemul de medicină stomatologică;
  4. Reformarea şi consolidarea sistemului de Educaţie Medicală Continuă prin stimularea calităţii procesului educaţional;
  5. Sprijinirea şi orientarea studenţilor din anii terminali şi a absolvenţilor pentru iniţierea şi dezvoltarea carierei lor profesionale;
  6. Derularea de programe pentru facilitarea accesului tuturor pacienţilor români la serviciile stomatologice;
  7. Elaborarea unui mecanism financiar bancar eficient şi atractiv de creditare a firmelor din domeniul medicinei dentare;
  8. Elaborarea şi implementarea unei strategii coerente la nivel naţional în ceea ce priveşte prevenţia şi tratamentul afecţiunilor stomatologice;
  9. Reconectarea reprezentanţilor medicilor stomatologi din România la forurile decizionale internaţionale, ale Uniunii Europene şi ale României;
  10. Calibrarea echitabilă a sistemului de acces la specializări între medicii străini şi medicii români.

 


Categorii: Actual

Adaugati un comentariu


 

*