Cinci decese și 576 de cazuri de infectare cu noul coronavirus

UPDATE: În cursul zilei de astăzi au mai fost înregistrate două decese: În această seară a fost înregistrat și cel de- al șaptelea deces al unui pacient infectat cu noul coronavirus. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 65 ani, internat la Spitalul Universitar București, confirmat pozitiv în data de 21 martie. Pacientul necesita dializă și a fost contact de salon cu un alt pacient dializat, confirmat cu COVID 19 pe 20 martie și care a fost transferat în Spitalul Victor Babeș, unde a decedat.

Cea de-a 6-a victimă a COVID-19 este un bărbat de 64 de ani, din Arad, care a fost internat pe 20 martie, în stare gravă, la Spitalul Județean Arad, intubat în secția ATI. A decedat în cursul zilei de astăzi și tot astăzi a fost confirmat pozitiv la testul pentru noul coronavirus.

***

În județul Buzău se află în carantină 67 de persoane, iar alte 2.248 sunt în izolare la domiciliu, fiind verificate cu regularitate de jandarmi, polițiști și reprezentanții Direcției de Sănătate Publică.

 

Din păcate, în cursul zilei de azi au fost confirmate alte două decese din România în cazul unor persoane infectate cu noul coronavirus. Este vorba de o pacientă de 72 de ani, internată în urmă cu două zile la Spitalul Județean de Urgență din Suceava și un bărbat de 71 de ani, internat în aceeași unitate medicală. Pima victimă suferea de diabet și afecțiuni cardiovasculare, iar sursa infectării nu este cunoscută, întrucât femeia nu călătorise în străinătate și nu intrase în contact cu persoane cunoscute ca fiind contaminate, în timp ce bărbatul decedat fusese internat anterior la secția de Cardiologie a spitalului sucevean, unde e posibil să fi intrat în contact cu o pacientă infectată, transferată la Iași.

Totodată, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 143 de noi cazuri de îmbolnăvire, numărul total al persoanelor infectate ajungând astfel la 576. Sunt și vești bune legate de faptul că 73 de pacienți au fost declarați vindecați și deja s-au externat, așteptându-se ca numărul acestora să crească mai mult în perioada următoare.

Pentru prima dată, a fost consemnat și un caz de îmbolnăvire provenit din rândul persoanelor aflate în detenție, fiind vorba de un deținut care a fost adus pe 11 martie la spitalul penitenciar de la Jilava pentru probleme medicale, ulterior fiind confirmat cu noul coronavirus. Încă de la încarcerare, acesta a fost ținut izolat, iar primul test efectuat la data de 11 martie a ieșit negativ.

În secțiile de Terapie Intensivă, sunt internați 15 pacienți, dintre care 7 în stare gravă, în timp ce starea de sănătate a celorlalți pacienți este bună, staționară.

 

În prezent, la nivel național, se află în carantină instituționalizată 5.066 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru se a depista dacă au contactat virusul, iar 2.247 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. Dintre persoanele aflate în carantină, 67 sunt în județul Buzău, tot aici fiind plasate în izolare la domiciliu alte 2.428 de persoane. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 11.223 de teste, din care 277 în unități medicale private.

Până acum, au fost întocmite 141 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor ia Poliția și Jandarmeria au aplicat 665 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de izolare și carantină.

De asemenea, cu ocazia formalităților de intrare în țară, Poliția de Frontieră a întocmit 4 dosare penale, în care sunt cercetate 18 persoane, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals în declarații.

 

De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până în prezent, au fost plasate în carantină instituționalizată 118 persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, două persoane aflate în carantină au părăsit locația în care au fost plasate, pentru acestea fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile.

La nivelul județului Buzău, în ultimele 24 de ore, echipe mixte formate din polițiști, jandarmi, reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică și autorități publice locale au efectuat verificări la domiciliile a 1.280 de persoane aflate în izolare. În urma controalelor, au fost aplicate două sancțiuni contravenționale în valoare totală de 2.500 de lei, pentru nerespectarea regimului izolării la domiciliu, cele două persoane sancționate fiind plasate în carantină.

În continuare, pe raza județului sunt desfășurate activități pentru verificarea și identificarea persoanelor care încalcă măsura izolării la domiciliu și misiuni de verificare a respectării suspendării activității de servire și consum al produselor alimentare și băuturilor alcoolice și non alcoolice organizată de restaurante, hoteluri, cafenele și alte localuri.

 


Categorii: Actual, Autoritati, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*