Peste 1,15 milioane de teste rapide, distribuite în școli

27 februarie 2021 | 0 comentarii |

Pe de altă parte, peste 80.000 de angajați din educație au fost deja vaccinați, iar în total au fost programați aproape 132.000. 

 

Pentru a preveni și a limita pe cât posibil transmiterea intracomunitară a infecției cu SARS-CoV-2 în școli, Ministerul Sănătății anunță că peste 1,15 milioane de teste rapide antigen vor ajunge în unitățile de învățământ, prin Direcțiile Sanitare din județe și Municipiul București.

Testarea antigen SARS-CoV-2 vizează 17.677 de unități de învățământ și 3.226.554 de persoane, dintre care 2.918.275 de elevi. Până în prezent, în școli s-au folosit 4.375 de teste, iar 92% dintre acestea au avut rezultat negativ. Peste 66% din teste antigen au fost distribuite în cabinetele medicale școlare.

Testarea antigen SARS-CoV-2 se face în conformitate cu Ordinul 3235/93 din 4 februarie 2021 al ministrului Educației și al ministrului Sănătății pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2 și vizează prevenirea și limitarea răspândirii infecției cu SARS-CoV-2”, se menționează în comunicatul MS. Guvernul României a decis introducerea testării rapide în unitățile de învățământ odată cu reluarea cursurilor, la data de 8 februarie.

 

Vlad Voiculescu

Ministerul Sănătății menționează totodată că monitorizează în regim de permanență procesul de distribuire a testelor antigen în unitățile de învățământ, precum și procesul de testare.

Ministerul Sănătății s-a asigurat că toate cabinetele medicale școlare din cadrul unităților de învățământ din țară au la dispoziție testele antigen necesare pentru a lua măsurile de prevenție și limitare a răspândirii virusului SARS-CoV-2. În contextul actual, în paralel cu derularea procesului de vaccinare, creșterea accesibilității la testare contribuie la un control mai bun al procesului epidemiologic”, a declarat ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, citat în comunicat.

Guvernul a decis introducerea testării rapide în unităţile de învăţământ la reluarea cursurilor, începând cu data de 8 februarie.

 

Pe de altă parte, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că aproape 80.000 de angajați din educație au fost vaccinați, iar o mare parte dintre aceștia au primit și rapelul, în total fiind programate aproape 132.000 de persoane din unitățile de învățământ.

Ministrul Cîmpeanu a mai spus că centrele de vaccinare special înființate pentru personalul din educație funcționează zilnic, până seara la ora 20, astfel încât numărul persoanelor imunizate să crească, iar acțiunea de vaccinare va continua într-un ritm alert, la nivel național, până pe 10 martie.

890.068 de persoane au fost imunizate în România, de la 27 decembrie 2020 când s-a dat startul la vaccinare și până acum, potrivit datelor Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva Covid-19 (CNCAV). Dintre acestea, 615.965 au primit și cea de-a doua doză de vaccin.

România se află pe locul 7 în lume și pe locul 2 în Europa în ceea ce privește vaccinarea cu ambele doze de vaccin anti-Covid.

 


Adaugati un comentariu


 

*