Premii pentru cadrele medicale care s-au remarcat în pandemie

7 aprilie 2023 | 0 comentarii |

Colegiul Medicilor din București și Societatea Română de Microbiologie au premiat mai mulți medici și asistenți medicali care au avut contribuţii deosebite în timpul pandemiei de COVID-19, în cadrul unei ceremonii organizate în contextul Zilei Mondiale a Sănătății.

 

Ziua Mondială a Sănătății este celebrată în toată lumea, în fiecare an, la 7 aprilie, începând cu anul 1950, pentru a marca fondarea OMS (1948) și a conștientiza importanța sănătății fizice și psihice la nivel global, fiind o oportunitate pentru locuitorii din orice comunitate să se implice în activităţi care pot duce la o stare de sănătate mai bună.

În acest context, Colegiul Medicilor dn București, împreună cu Societatea Română de Microbiologie au premiat, anul acesta, mai mulți medici și asistenți medicali din Capitală care s-au remarcat prin contribuția deosebită pe care au avut-o în perioada pandemiei.

Premiile au fost acordate de prof. univ. dr. Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii, de prof. univ. dr. Cătălina Poiană, președinte Colegiul Medicilor din Municipiul București (CMMB) și de președintele Ordinul Asistentilor Medicali din Romania (OAMGAMR), Mircea Timofte.

 

Președintele CMMB, Cătălina Poiană, a afirmat, în cadrul evenimentului, că „suntem la sfârşitul unei pandemii, în care vaccinarea a fost un element important, care a făcut diferenţe şi a ajutat ca mult mai puţini pacienţi să ajungă în secţiile de ATI şi mortalitatea să fie mult mai mică după această intervenţie terapeutică”, ceea ce a ajutat atât personalul medical cât și mulți pacienți să treacă cu bine de problemele deosebite cu care ne-am confruntat cu toții în perioada pandemică.

Mulțumind medicilor și asistenților medicali care au reușit să facă față „provocării care a marcat o întreagă lume”, prof. univ. dr. Cătălina Poiană a subliniat că „am reuşit cu toții să trecem peste această pandemie pentru că personalul medical a fost acolo, pentru că personalul medical a răspuns provocării chiar și la începuturile acestei pandemii, când nu existau suficiente date despre virusul SARS-CoV2 și fără să aibă la dispoziție multe dintre dotările de care aveau nevoie”, a amintit preşedintele Colegiului Medicilor din Municipiul Bucureşti, la festivitatea de decernare a diplomelor.

 

Prof. univ. dr. Alexandru Rafila, care a participat la eveniment atât în calitate de ministru al Sănătății cât și de reprezentant al Societății Române de Microbiologie, a ținut să remarce faptul că diplomele oferite „nu sunt pentru directori, sunt pentru medicii sau asistenţii medicali care au lucrat în timpul pandemiei direct cu pacienții”, atât în spitale, cât și în cabinetele medicale, în centrele de vaccinare și, mai târziu, în centrele de evaluare.

Ştiţi bine că în ultimul val al pandemiei am trecut cu mult mai multă uşurinţă şi fără victime la fel de multe ca în anul precedent. Această idee a centrelor de evaluare a fost foarte bună, am lucrat foarte bine şi cu Direcţia de Sănătate Publică, cu spitalele care au lucrat pentru coordonarea acestor centre şi pentru diagnosticul pacienţilor”, a subliniat ministrul, care a menționat că este necesar nu doar să „discutăm tot timpul de resursele umane din sănătate”, ci trebuie „și să aducem şi un suflu pozitiv pentru a putea atrage oamenii să rămână în România şi să îşi desfăşoare activitatea în sistemul medical din ţara noastră”, iar Ziua Mondială a Sănătății este un bun prilej pentru a le aduce mulțumirea și a le arăta prețuirea.

 


Adaugati un comentariu


 

*