RASCI prezintă raportul de activitate la patru ani de la înființare

3 iulie 2020 | 0 comentarii |

Asociaţia Română a Producătorilor de medicamente fără prescripţie, suplimente alimentare şi dispozitive medicale a vizat încă din primul moment două direcți principale de acțiune pe care le urmează și în prezent.

 

Razvan Bosinceanu

În urmă cu patru ani, o nouă asociație a producătorilor de medicamente își făcea intrarea în peisajul industriei farmaceutice din România, pe segmentul medicamentelor fără prescripție medicală (OTC), al suplimentelor alimentare și al dispozitivelor medicale. După patru ani de activitate, RASCI a prezentat un bilanț al activităților desfășurate în perioada scursă de la înființare.

Reprezentanții asociației spun că, încă de la început, activitățile lor s-au axat pe două direcții principale, respectiv stabilirea şi dezvoltarea unui cadru legislativ coerent, echitabil şi transparent, aliniat la regulamentele şi practicile internaţionale, și informarea corectă, educarea şi responsabilizarea consumatorilor şi pacienţilor români.

Aceste două direcții sunt prioritare și în prezent, Răzvan Bosînceanu, președintele Asociaţiei Române a Producătorilor de medicamente fără prescripţie, suplimente alimentare şi dispozitive medicale, precizând că „în această perioadă, ne-am adaptat activitatea pentru a sprijini eforturile autorităţilor şi am încurajat companiile membre să respecte recomandările emise de acestea. În acelaşi timp, ne-am continuat demersurile de informare, educare şi responsabilizare la nivelul populaţiei şi am continuat să pledăm pentru măsuri durabile, susţinând interesul membrilor în timpul interacţiunilor cu autorităţile”.

 

La mai puțin de un an și jumătate de la înființare, asociația a lansat o campanie pe termen lung denumită „Despre sănătate, cu responsabiltate” care, potrivit membrilor RASCI, constituie și la acest moment singurul demers educațional la nivel național cu privire la utilizarea corectă a medicamentelor fără prescripţie medicală, a suplimentelor alimentare şi a dispozitivelor medicale pentru îngrijire personală.

În cadrul acestei campanii a fost derulat și primul studiu reprezentativ naţional referitor la percepţiile şi comportamentele românilor cu privire la automedicaţie, pe baza rezultatelor obținute stabilindu-se astfel un punct de referinţă în procesul de educare a consumatorilor.

În același timp, organizația s-a implicat și în informarea, educarea şi responsabilizarea consumatorilor şi pacienţilor români precum și în dezvoltarea unui cadru legislativ pentru categoriile de produse pe care le reprezintă.

 

Diana Mereu

O alt realizare importantă a celor patru ani de activitate o reprezintă dezvoltarea propriului cod etic al producătorilor din acest domeniu și a unor ghiduri de bune practici pentru comunicarea comercială aferentă suplimentelor alimentare şi dispozitivelor medicale.

Cu ocazia prezentării bilanțului celor patru ani,  Diana Mereu, directorul executiv al asociației, a precizat că „datorită perseverenţei intense şi a cunoştinţelor extinse ale angajaţilor, membrilor şi colaboratorilor noştri, RASCI a reuşit să îşi consolideze poziţia în industria de self-care ca partener de încredere pentru autorităţile relevante, un promotor puternic pentru educaţia consumatorilor şi pacienţilor la nivel naţional şi un reper relevant al unui mediu competitiv, transparent şi corect. Pentru a optimiza rezultatele Asociaţiei, activitatea RASCI pentru anul acesta se axează pe câţiva piloni strategici, care includ consolidarea poziţiei noastre şi creşterea nivelului de implicare în raport cu toate părțile interesate, contribuţia activă la generarea unui cadru de reglementare optim şi a unui mediu concurenţial echitabil, precum şi la informarea, educarea şi responsabilizarea utilizatorilor de produse din sfera îngrijirii personale”.

 


Adaugati un comentariu


 

*