România a depășit pragul de 5.000 cazuri de îmbolnăviri cu Covid-19

În ultimele 24 de ore, au fost confirmate 441 de cazuri noi de îmbolnăvire, iar la ora transmiterii ultimului buletin informativ al Grupului de Comunicare Strategică, numărul deceselor ajunsese la 229.

 

Datele oficiale transmise în această după-amiază de Grupul de Comunicare Strategică indică faptul că în România s-a depășit deja cu peste 200 de cazuri pragul de 5.000 de îmbolnăviri datorate noului coronavirus, prag care încă nu fusese atins la momentul raportării precedente, în cursul zilei de ieri. Astfel, numărul total al pacienților infectați în România a ajuns la 5.202, după ce, în ultimele 24 de ore, au fost confirmate 441 de cazuri noi. Totodată, până la acest moment 647 de pacienți au fost declarați vindecați și au părăsit spitalele, însă, din păcate, continuă să crească de la o oră la alta și numărul deceselor, care a ajuns la 229 în această după-amiază. Dintre pacienții care sunt internați la acest moment, 178 se află la terapie intensivă, în timp ce starea de sănătate a celorlalți este bună și stabilă.

Grupul de Comunicare Strategică a mai anunțat că, până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 51.802 teste, numărul acesta crescând în ultimele zile, ceea ce explică și numărul mai mare de cazuri confirmate, față de începutul săptămânii când au fost confirmate doar 193 de cazuri.

 

Numărul celor aflați în carantină instituționalizată la nivel național este de 25.586 de persoane, în timp ce alte 87.400 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

În ciuda avertismentelor autorităților și a îndemnurilor de a respecta restricțiile privind părăsirea locuinței, zilnic sunt depistate mii de persoane care nu țin cont de prevederile ordonanțelor militare în acest sens.  Astfel, polițiștii au depistat, în ultimele de 24 de ore 7.741 de persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei, acestora fiindu-le aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 16.647.253 de lei. De asemenea, de la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până în prezent, au fost plasate în carantină instituționalizată 1.917 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare, iar alte 61 de persoane aflate în carantină au părăsit locația în care au fost plasate, pentru acestea  fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile.

 

Buzăul continuă să se numere printre județele în care numărul îmbolnăvirilor nu a atins cote alarmante, fiind vorba de doar 13 cazuri, cu mult mai puțin decât în cazul altor județe în care numărul îmbolnăvirilor a depășit 100 sau chiar 200 de cazuri. Situația cea mai gravă se înregistrează în continuare la Suceava unde sunt confirmate 1.487 de cazuri, aici fiind consemnate și foarte multe decese. Pe locul al doilea în ceea ce privește numărul de cazuri confirmate se află Bucureștiul, cu 659 de pacienți, iar în Hunedoara, Neamț și Timiș a fost depășit pragul de 200 de cazuri.

Deși din cei 13 pacienți din Buzău au fost declarați vindecați și externați 8, în spitale se află la acest moment 7, după ce în cazul a doi dintre cei externați, testele efectuate la jumătatea acestei săptămâni au ieșit din nou pozitive, fapt ce a impus reinternarea celor doi la spitalul din Râmnicu Sărat, unde sunt ținuți sub supraveghere, fără a prezenta simptome specifice.

Situația celor doi este unică până la acest moment în România, însă nu este considerată una cu totul neobișnuită, cazuri similare de repozitivare fiind consemnate și în alte țări care se confruntă cu pandemia.

În județ, la acest moment se mai află în carantină instituționalizată 512 persoane, în timp ce alte 1.361 de persoane sunt izolate la domiciliu.


Categorii: Actual, Autoritati, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*