S-au ridicat restricțiile de vizitare a pacienților internați în Spitalul Județean Buzău

20 februarie 2024 | 0 comentarii |

Conducerea unității medicale a decis că în contextul scăderii numărului infecțiilor respiratorii, pacienții internați pot din nou fi vizitați de aparținători, cu excepția celor din secțiile ATI, Pediatrie, Neonatologie și ATI-OG.

 

După mai bine de o lună de când vizitele aparținătorilor la pacenții internați au fost interzise în Spitalului Județean de Urgență (SJU) Buzău, din cauza numărului foarte mare de cazuri de gripă și alte infecții respiratorii, conducerea unitatății medicale a decis ridicarea restricțiilor, pentru majoritatea secțiilor.

Astfel, începând de astăzi, 20 februarie, pacienții internați pot fi vizitați de rude, cu excepția celor din secțiile ATI, Pediatrie, Neonatologie și Compartimentul ATI-OG, unde pacienții prezină un risc crescut de contractare a unor virusuri sau bacterii cu care aparținătorii ar utea veni din afara spitalului, chiar fără să știe.

Potrivit anunțului publicat de Spitalul Județean pe pagina oficială de web, programul de vizite, în toate secțiile, cu excepția celor menționate, este cel stabilit prin Hotărârea nr. 210/2019 a Consiliului Județean Buzău, prin care s-a stabilit programul de vizite, cu respectarea condițiilor de protecție stabilite de unitatea medicală.

 

Astfel, accesul în unitatea medicală se va face de luni până duminică, atât dimineața, cât și după amiază, iar accesul vizitatorilor în salon este persmis doar cu respectarea următoarelor condiții:

• vizitatorul va purta mască chirurgicală, OBLIGATORIU;

• 1 vizitator/ pacient în saloanele cu un număr de cel mult 3 paturi, pacienții putând fi vizitați doar pe rând;

• 1 vizitator/ pacient în saloanele cu un număr de 4-6 paturi, putând fi vizitați maximum doi pacienți în același timp;

• 1 vizitator/ pacient în saloanele cu un număr de 6 paturi, putând fi vizitați maximum trei pacienți în același timp;

• durata vizitei este limitată la 10 de minute;

Secția va pune la dispoziția vizitatorilor halat de unică folosință și botoși, iar vizita se va desfășura conform Regulamentului vizitatorului.

Potrivit Hotărârii nr. 210/2019 a Consiliului Județean Buzău, accesul în unitatea sanitară publică cu paturi, accesul în spital al vizitatorilor este permis numai în baza documentului de identitate şi înscrierii în registrul special al vizitatorilor; accesul se permite numai persoanelor cu ţinută decentă și numai prin intrarea şi în locurile şi spaţiile special afectate vizitatorilor de managerul spitalului, iar pe toată perioada prezenţei în incinta spitalului, vizitatorii trebuie să poarte echipamentul de protectie.

Accesul în spital al pacienților cu urgențe medico-chirurgicale este permanent, cu respectarea condiţiilor menționate anterior.

Este interzis accesul persoanelor în spital, altele decât personalul spitalului, în zonele cu risc: ATI, bloc operator, bloc naşteri, secţie nou-născuţi, sterilizare centralizată, laboratoare, depozite de deşeuri medicale periculoase, staţie de oxigen, precum şi în orice altă zonă stabilită de managerul spitalului.

În ATI, accesul se face controlat şi numai cu avizul medicilor secţiei, în funcţie de starea pacientului internat şi obligatoriu cu purtarea echipamentului de protecţie.

La ieşirea din spital, persoanele care însoţesc minori sunt legitimate, pentru a se stabili calitatea pe care o au în raport cu minorul.

 


Categorii: Actual, Medici, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*