Salariații Casei de Pensii anunță grevă de avertisment și sunt deciși să intre în grevă generală

20 noiembrie 2023 | 0 comentarii |

Pe data 22 noiembrie, protestatarii vor fi în grevă de avertisment timp de două ore, iar dacă până pe 27 noiembrie nu le sunt satisfăcute revendicările, vor bloca activitatea instituției, declașând greva generală. 

 

Protestele continuă în Casele de Pensii din țară și tind să se amplifice, Federația Națională a Sindicatelor din Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale (FNSMMSS) anuțând deja că, dacă guvernanții nu găsesc soluții la revendicările salariaților, aceștia vor trece la următoarele etape ale manifestării, care vor culmina cu declanșarea grevei generale, pe 27 noiembrie. „În data de 22 noiembrie 2023, în intervalul orar 8:00 -10:00, membrii sindicatelor afiliate Federaţiei Sindicatelor din Ministerul Muncii vor declanşa greva de avertisment în semn de protest faţă de condiţiile actuale de muncă, deficitul de personal, salariile inechitabile şi faţă de neplata orelor suplimentare. Această acţiune este parte a eforturilor noastre de a evidenţia problemele majore cu care ne confruntăm. Avertizăm că, în absenţa soluţiilor imediate, vom fi nevoiţi să declanşăm greva generală în data de 27 noiembrie 2023”, transmit sindicaliștii, printr-un comunicat în care menționează că că este necesar să recurgă la această formă de protest pentru a atrage atenţia asupra problemelor comunicate în nenumărate rânduri clasei politice şi rămase nerezolvate.

 

Denisa Irimia

La Casa de Pensii (CJP) Buzău, zeci de angajați au protestat astăzi, pentru a treia zi consecutiv, iar potrivit protestatarilor, se asigură în continuare activitatea cu publicul, dar „dacă nemulţumirile noastre nu vor fi luate în seamă, pentru miercuri, 22 noiembrie, este programată o grevă de avertisment între orele 8-10. Solicităm salarii echitabile, condiţii de muncă optime, alocarea unui personal suficient pentru a face faţă volumului de muncă, plata orelor suplimentare, optimizarea aplicaţiilor informatice şi nu în ultimul rând stabilitatea locurilor de muncă”, a spus Denisa Irimia, reprezentanta Sindicatului din Ministerul Muncii.

Protestatarii au afişat mesaje precum „Profesioniştii merită respect!”, „Voi vreţi austeritate, noi vrem respect şi demnitate!”, ” Tratament echitabil, fără discriminare în administraţia publică!” sau „Salariile noastre sunt ajunse din urmă de salariul minim pe economie!” și s-au declarat deciși să intre în grevă generală, dacă guvernanții îi vor ignora în continuare.

 

Conducerea CJP Buzău anunță „beneficiarii sistemului public de asigurări sociale, asiguraţi şi pensionari, că potrivit notificării nr. 544/18.11.2023 a Federaţiei Sindicatelor din Ministerul Muncii – federaţie reprezentativă la nivelul Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale,în data de 22  Noiembrie2023, în intervalul orar 08.00-10.00, funcţionarii publici care deservesc activitatea Casei Judeţene de Pensii Buzău vor desfăşura GREVĂ DE AVERTISMENT”, iar „cu respectarea dispoziţiilor Legii nr.367/2022 privind dialogul social, începând din  data de 27 Noiembrie 2023 se va declanşa GREVA GENERALĂ”.

În contextul grevei generale, activitatea în toate instituţiile subordonate Ministerului Muncii va fi oprită pe termen nelimitat. „Din păcate, modul în care clasa politică a înţeles să se raporteze la diferitele categorii sociale, măsurile adoptate, cât şi măsurile neasumate, atitudinea samavolnică, toate acestea au condus spre această decizie radicală – grevă”, se subliniază în comunicatul FNSMMSS.

 


Categorii: Actual, Organizatii, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*