Salvatorul de Onoare al anului 2019 are nevoie de ajutor

29 septembrie 2020 | 0 comentarii |

Colegii din cadrul Ministerului de Interne au făcut un apel public pentru strângerea unei sume de bani necesară unei intervenții chirurgicale complicate la care urmează să fie supusă viitoarea sa soție.

 

În urmă cu un an, gestul făcut de un pompier român aflat în concediu în Bulgaria a stârnit admirația a peste 100 de mii de persoane, după ce acesta a salvat de la înec doi oameni care se aventuraseră în apele prea învolburate ale Mării Negre.

Cornel Uță, scafandru în cadrul Detașamentului Special de Salvatori al Inspectoratului pentru Situații de Urgență București – Ilfov, se afla pe o plaja de pe litoralul bulgăresc împreună cu cea care urma să îi devină soție în cursul acestui an, când a observat doi turiști care fuseseră trași de curenți în largul mării. Fără să stea pe gânduri, el a intrat în marea agitată și a înotat până la cei doi, pe care i-a tras spre mal, în condițiile în care unui dintre ei își pierduse deja cunoștința. Cu ajutorul salvamarilor, scafandrul și cele două victime au ajuns cu bine la mal, unde pompierul i-a aplicat manevre de resuscitare turistului care își pierduse cunoștința, reușind să îl readucă la viață.

 

Pentru gestul său, Cornel Uță a fost recompensat cu distincția de Salvatorul de Onoare al anului 2019, răsplată care a venit la pachet și cu o sumă de bani primită de la Asociația Pompierii București. Acești bani i-a donat fără să stea pe gânduri la scurt timp, atunci când a aflat că soția unui coleg are nevoie de un tratament costisitor pe care familia nu și-l putea permite, însă destinul a făcut ca anul acesta să ajungă în aceeași situație ca și colegul său.

Ar fi trebuit să se căsătorească anul acesta, dar pandemia le-a încurcat planurile, însă aceasta ar fi cea mai neînsemnată problemă. Mihaela, alături de care este de 6 ani și cu care a ales să își unească destinele a fost diagnosticată cu o afecțiune gravă, fiind supusă mai multor intervenții chirurgicale complexe pe care chiar și niște medici experimentați și le-au asumat cu greu, ținând cont și de contextul epidemic actual. Din fericire, iubita salvatorului a trecut cu bine de aceste intervenții, însă tratamentul se anunță a fi unul de mai lungă durată și foarte costisitor.

Urmează o nouă operație la fel de complicată, ale cărei costuri trebuie să le suporte familia, însă posibilitățile financiare sunt limitate, date fiind și cheltuielile făcute până acum.

 

Salvatorul Cornel Uță nu a dorit să facă un apel public pentru a primi sprijin financiar, însă au făcut-o colegii săi din cadrul ISU București-Ilfov, iar mesajul postat de aceștia pe pagina de Facebook a fost preluat și de pagina Ministerului de Interne.

Primii care s-au mobilizat să ajute au fost colegii lui, însă aceștia fac apel la oricine dorește să contribuie cu orice sumă pentru a-l ajuta pe el și pe cea care urmează să îi devină soție, să depășească acest impas.

În acest sens, a fost deschis pe numele lui Cornel Uță contul RO25 RZBR 0000 0600 1270 6652, în care se poate dona orice sumă pentru a acoperi costul operației și al tratamentelor ulterioare.

Și Cornel este tot un om, care devine vulnerabil atunci când necazul lovește persoana dragă, care îți dă puterea să faci toate aceste lucruri bune. În acest moment are nevoie de ajutorul nostru. O spunem noi, nu el. Mihaela, persoana alături de care a trăit cele mai mari bucurii în ultimii 6 ani, cea care trebuia să îi fie deja soție, dacă pandemia nu le încurca planurile, se află într-o situație foarte dificilă și a fost supusă unor intervenții chirurgicale complexe, greu asumate până și de medici. Dar lupta continuă, iar noi îi suntem alături, pentru a acoperi o parte importantă din costurile operației care va urma” este mesajul transmis de colegi pe pagina oficială de Facebook a Ministerului de Interne.

 


Categorii: Actual, Comunitate, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*