Sărbătorile Crăciunului au adus în dar 20 copii, la Maternitatea Buzău

27 decembrie 2020 | 0 comentarii |

Șapte băieței și opt fetițe au adus bucurie în casele a 14 familii de buzoieni, în prima și a doua zi de Crăciun, iar Sfântul Ștefan a mai adăugat cinci bebeluși.

 

În ziua de Crăciun celebrăm cu toții naștera celui mai iubit copil al omenirii, Pruncul Iisus. Poate de aceea, de peste 2000 de ani, se spune că pruncii născuți în acestă Zi Sfântă sunt binecuvântați cu sănătate și noroc toată viața.

În acest an atipic, marcat de pandemia de coronavirus, când Crăciunul a fost dominat de speranța că noul vaccin ne va oferi șansa de a reveni la viața normală pe care ne-o dorim cu toții, în câteva familii din Buzău, sărbătorile Crăciunului au fost dublate de venirea pe lume a unor prunci frumoși și sănătoși, care le vor umple norocoșilor părinți casele de bucurie.

Nu mai puțin de 20 de bebeluși au fost darul de Crăciun primit de familiile unor buzoieni care abia așteaptă să-i ducă acasă și să-i crească cu toată dragostea… Primul bebeluș care a spus pritr-un scâncet micuț „Crăciun fericit!” a fost un băiețel al unei familii din Râmnicu Sărat, care s-a grăbit și a venit pe lume prematur, la ora 3:06, în noaptea magică, prin operație cezariană. S-a dovedit a fi însă un copil voinic, care a cântărit la naștere 2.220 de grame.

A doua naștere înregistrată la Maternitatea Buzău în ziua de Crăciun a fost tot prematură, iar fericita mămică a adus pe lume, tot prin cezariană, la ora 9:40, două fetițe gemene, de asemenea dolofane, în greutate de 3:300, respectiv 2:400 de grame. În aceeași zi s-au născut, spontan, alte trei fetițe și alți doi băieței, care au adus părinților lor cel mai frumos dar de Crăciun.

 

Darnică s-a dovedit și a doua zi a Sărbătorii Nașterii Domnului, când la Maternitatea Buzău au spus printr-un scâncet „bun găsit!”, trei fetițe și patru băieței, una dintre nașteri fiind spontană, iar celelalte prin cezariană. Toți copii și toate proaspetele mămici sunt bine, iar medicii buzoieni sunt fericiți că au reușit să aducă bucurie atâtor familii.

Și Sfântul Ștefan s-a dovedit darnic cu părinții buzoieni care-și doreau un copil. Un Ștefănuț care n-a mai avut răbdare să se nască la termen și nici să ajungă mama lui la Maternitate, s-a născut prematur, acasă. Ulterior, proaspăta mămică și el au fost transportați cu ambulanța la Maternitate, unde personalul medical are grijă ca amândoi să fie bine. Tot în a treia zi de Crăciun s-au mai născut un băiat și patru fetițe, toți sănătoși și frumoși, trei dintre ei născându-se spontan, iar unul prin cezariană.

Le spunem și noi bebelușilor „Bun venit pe lume!” și le dorim să crească mari, sănătoși și norocoși, să le aducă părinților lor multă bucurie!

 

Pe de altă parte, Sărbătorile Crăciunului s-au dovedit ceva mai triste pentru buzoienii care, probabil, obosiți de atâtea restricții din cauza pandemiei, de Crăciun s-au cam lăcomit la mâncare și băutură și au ajuns la spital.

În prima zi de Crăciun, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență s-au prezentat 87 de persoane care au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Și în a doua zi 86 de buzoieni au avut nevoie de îngrijiri în urgență, iar cazuistica a fost destul de variată. Din păcate, predominante au fost accidentele vasculare, insuficiențele cardiace, ocluziile intestinale și edemele pulmonare.

Nu au lipsit nici accidentele rutiere și traumatismele căpătate în urma unor altercații, precum nelipsite au fost și afecțiunile cronice acutizate din cauza abuzurilor alimentare și a alcoolului.

 


Adaugati un comentariu


 

*