Șase medici doresc să profeseze la SJU Buzău

7 noiembrie 2018 | 1 comentariu |

Aceștia au răspuns anunțului de angajare publicat de unitatea medicală în cursul lunii trecute, dar cu toate acestea, jumătate dintre locurile scoase la concurs vor rămâne și de această dată neocupate.

 

Zilele trecute a expirat perioada e înscrieri pentru concursurile pe care Spitalul Județean de Urgență Buzău le va organiza în perioada următoare, în vederea ocupării unor posturi de medici, care sunt vacante de mai mult timp. Este vorba de 13 posturi, dintre care unele au mai fost scoase anterior la concurs, fără a stârni însă interesul candidaților, așa că au rămas neocupate. Conducerea unității medicale a făcut o nouă încercare de completare a schemei de personal, iar de această dată pare să aibă mai mult succes, cel puțin pentru anumite specialități.

Prin urmare,  cele 13 posturi au fost scoase din nou la concurs spre sfârșitul lunii trecute, și se pare că de această dată, o parte dintre ele se vor ocupa, dat fiind faptul că, spre deosebire de sesiunile anterioare, la Serviciul de Resurse Umane al spitalului au fost depuse câteva dosare.

Ieri a fost publicat și rezultatul etapei de selecție a dosarelor, în urma căreia au fost admise dosarele tuturor celor șase candidați care și-au exprimat intenția de a participa la concursul de angajare, cu mențiunea că dosarele a trei dintre ei sunt incomplete, iar în următoarele cinci zile trebuie să aducă documentele care lipsesc.

 

Cei șase candidați s-au înscris pentru ocuparea a patru din cele 13 posturi, iar trei dintre aceștia vor concura pe singurul post de medic specialist în cadrul secției de Urologie scos la concurs. Astfel, pentru acest post s-au înscris medicii specialiști urologi Marian Victoraș Botea, Constantin Valeriu Botea și Gholamali Soleimani, însă niciunul dintre dosarele depuse de aceștia nu este complet, candidații trebuind să mai aducă unele documente necesare validării.

Ceilalți trei medici vor concura singuri pe posturile pentru care au optat, dosarele acestora fiind în regulă. Pentru postul de medic în specialitatea ATI în cadrul secției de Obstetrică – Ginecologie s-a înscris medicul rezident în ultimul an Gabriel Cătălin Chiriacu, iar pentru postul de medic specialist în chirurgie pediatrică din cadrul secției de Chirurgie și Ortopedie Infantilă s-a înscris medicul Iuliana Roxana Boloagă.

 

Pentru postul de specialist în cadrul secției de Boli Infecțioase va candida din nou medicul Iulian Laszlo Zonda, cel care a mai avut la începutul anului o tentativă de a ocupa acest post, însă nu a reușit să promoveze examenul susținut la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș, în fața unei comisii conduse de profesorul Adrian Streinu Cercel. Acesta a „picat” la proba scrisă cu 39,7 puncte, rezultat surprinzător, având în vedere experiența acumulată de-a lungul carierei, medicul având vârsta de 45 de ani și având la CV o perioadă în care a profesat în Franța. Eșecul se pare că nu l-a descurajat, așa că va candida din nou, pentru același post pe care atât conducerea unității medicale cât și viitprii posibili colegi și pacienții speră să îl obțină de această dată.

Cele două posturi de medic pediatru și specialist ORL de la cabinetele din cadrul Centrului de Sănătate Multifuncțional de la Pârscov continuă să nu suscite interes, nici de aceasta dată nefiind depus nici un dosar pentru ele.

În schimb, SJU Buzău și-a completat de curând echipa de specialiști cu un medic oncolog rezident în ultimul an, care a promovat examenul susținut la sfârșitul lunii trecute la Instituitul Oncologic din București. Dr. Raluca Alexandra Stan-Ene a obținut un punctaj final de 190 de puncte în urma examenului.

 


Categorii: Actual, Medici, Spitale, Stiri

Comentarii (1)

  1. Elena Banescu spune:

    Când va fi scos la concurs și un loc de medic cardiolog intervenționist? Ar putea salva mulți cardiaci cu infarct sau accident vascular cerebral!

Adaugati un comentariu


 

*